Primăria Constanța și "bătălia" din PNL. Chițac sau Chiru? "Revendic candidatura la Primăria Constanța"

1985
11

Articole de la același autor

PNL Constanța este străbătut, de la un capăt la altul, de o falie ce separă partidul în două tabere, a vechilor liberali și a "intrușilor" PDL. Oricât s-ar chinui să spoiască pe dinafară gardul armoniei și al coabitării, este clar pentru toată lumea că în organizația de la malul mării nu este pace. "Bătrânii" PNL i-au scos, încet, încet, de pe traiectoria politică pe colegii lor proaspăt veniți în partid, tăind în carne vie de unii singuri. Dovadă stau atât acțiunile politice privind pregătirea candidaturii la Primăria Constanța, cât și modalitatea în care se iau deciziile în interiorul partidului. Fiecare tabără își are propria echipă de campanie, fiecare ta-bără prezintă candidați în numele parti-dului fără să se consulte. PNL a ajuns astfel un partid care se conduce după "păreri personale" și acțiuni individuale.

Dacă organizația județeană a PNL, prin vocea co-președintelui Gheorghe Dragomir, a anunțat că prima opțiune pentru Primăria Constanța ar fi amiralul Vergil Chițac, argumentând cu un sondaj în care acesta are o notorietate de 19% și o intenție de vot de 12%, celălalt co-președinte al formațiunii, Sorina Tușa, a lăsat de înțeles că lucrurile sunt departe de a fi așa. Mai exact, Tușa a declarat că nu poate fi vorba despre o nominalizare sau propunere de candidatură, această decizie urmând să se ia exclusiv în forurile naționale ale partidului, cu consensul tuturor factorilor implicați. "PNL are o șansă imensă să câștige Primăria Constanța și vom merge cu candidatul care sigur va câștiga", a declarat Sorina Tușa într-o conferință de presă.

Mai mult decât atât, senatorul liberal Gigi Chiru, până nu de mult co-președinte al PNL Constanța (și-a pierdut această funcție din cauza unei condamnări penale în prima instanță), a dat de înțeles că nu renunță așa ușor la ideea de a fi el candidatul partidului pentru Primăria Constanța.

"Sunt îndreptățit să revendic o candidatură la Primăria Constanța, însă nu mă mai regăsesc în această competiție din cauza acestor criterii de integritate pe care partidul a găsit de cuviință să le adopte. Anul 2016 va fi anul marilor schimbări în Constanța și vreau să fiu parte activă a acestor schimbări", a declarat senatorul liberal.

Iar dacă PNL nu îl va lăsa să candideze, deși este cel mai bine cotat în sondaje, Chiru ia în calcul și o candidatură independentă. "Candidatura din postura de independent nu o exclud, dar este ultima variantă", a declarat acesta, chestionat despre posibilitatea ca PNL să meargă pe mâna lui dacă își va rezolva problemele penale. Gigi Chiru susține că de ani buni lucrează la un proiect pentru Constanța, la care nu este dispus să renunțe. Până atunci însă, parlamentarul liberal trebuie să își rezolve problemele de natură penală și pe cele din interiorul partidului.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Gigi Chiru..primar din parti...
25 ianuarie 2016
Deci Fagadau....mizeaza pe spiritul de turma al constantenilor

Vergil Chitzac...o fosila..Chiru un penal....Fagadau...robotul lui Mazăre..

Cta
25 ianuarie 2016
Blat

Astia se cearta ca chiorii. Iar face PNL blat

Andrei
25 ianuarie 2016
Tararache..??!!

Dragilor, credeti ca la Constanta e nevoie sa inlocuim mafia psd cu cea a intereselor machedonimii?? Dar un om de cultura autentic, pregatit, scolit pe bune in management si administratie, chiar nu exista fratilor??

Vasco Da Gama
25 ianuarie 2016
Amerigo Vespuci

Atentie la pozeee ! Pe cine sa votam ? In spatele cadidatului PNL se afla Șeful ANR, un șmecheraș din Urziceni, patron la amanet si PSD-ist. USL SI PDL ACEEASI MIZERIE ! Ati uitat deja ??? Tot ei,dar la vremuri noi.

marian
25 ianuarie 2016
vrem Primar ca la Pestera

Este real faptul ca dl Vergil Chitzac, nu a aratat nimic in a fi gospodar pe undeva ca sa merite votul nostru,Primaria Constan a nu este o caazarma, o unitate militara .... -Este rala faptul ca Gigi Chiru are un foarte greu Dosar penal....EXCLUS A FI VOTAT Iar despre Fagadau, este real faptul ca este robotul lui Mazăre si a celor de sub protectia lui , si va fi toata viata soldatul credincios a lui Mazare. Oameni buni, vrem un PRIMA CA LA PESTERA.Sunt sigur ca exista si va candida

fost psd-ist
25 ianuarie 2016
oari acum ori vai de noi

Fratilor daca nici la acest moment nu v-ati trezit sa puteti alege cu mintea, nu cu altceva, este grav! Asteptam candidatul adevarat, viu, si integru.Si apoi, sa fie si familist, nu un Golan,ca sa poata intelege nevoile tuturor.

sfost psd-ist si pnl-ist
25 ianuarie 2016
va frigeti rau de tot!!!

Daca-i votati pe oricare dintre astia, si aoicare partid care a fost la carma va frigeti si ne frigem rau de tot. In alta ordine de idei, Viitorul primar trebuie sa tina cont de toate etniile-asa ca nu sunt de acord cu pozitia lui Andrei

Chitac pare mai serios!
25 ianuarie 2016
Chiru are tinichele de coada

Daca ar fi sa aleg intre Chitac si Chiru, cu siguranta l-as vota pe primul! E militar de cariera, nu cred ca face porcarii! O sa vedem cine mai iese la rampa. Inca n-a inceput campania electorala.Deocamdata sunt lupte interne in toate partidele...

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

Pentru primar Constanta ma votati pe mine

adevar
26 ianuarie 2016
adevar

Adevarul este ca trebuie sa ma votati pe mine

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9048 secunde