Proiect pregătit de administrația locală

Primăria "mușcă" tare! Ce AMENZI riscați dacă vă PLIMBAȚI CÂINELE FĂRĂ LESĂ

3215
35
Primăria
Consiliul Local Constanța pregătește un proiect de hotărâre care vizează sancționarea drastică a celor care dețin animale, dar nu respectă anumite reguli de conviețuire. În documentul respectiv, care va fi votat în următoarea ședință a CLC, se fac reglementări stricte în ceea ce privește deținerea animalelor de companie pe raza municipiului Constanța.


Creșterea sau deținerea animalelor de companie sau a câinilor fără carnet de sănătate care să evidențieze vaccinările și deparazitările, la zi, constituie contravenție. Deoarece există mulți iubitori de animale care nu țin cont unde construiesc sau amplasează adăpostul câinelui, reprezentanții administrației publice locale au în vedere o astfel de soluție. Așadar, nerespectarea distanței de minim 10 metri a amplasamentului adăpostului câinelui atât față de apartamentele din curțile de folosință comună, cât și față de imobilele învecinate va constitui contravenție. 


Una dintre cele mai reclamate situații de fapt este cea în care oamenii ies în parc să-și plimbe copiii, însă, din cauza câinilor lăsați dezlegați de stăpâni, nu au certitudinea că micuții se află în siguranță. Așadar, plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri sau alte locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, îi va face pe aceștia să scoată bani grei din buzunar pentru amendă, mai exact, între 500 și 1.000 de lei. 


Câinii nu vor avea interzis să se plimbe dezlegați numai prin parc, ci ei vor trebui să aibă lesă atât ziua, cât și noaptea atunci când se află în curțile de folosință comună. Mai mult, stăpânii câinilor vor trebui să scoată bani din buzunar dacă nu ridică de îndată, din orice locuri, excrementele lăsate de animalele de companie. Pentru aceasta, deținătorul animalului de companie are obligația de a avea asupra sa materiale care să-i permită realizarea acestei operații. Cine încalcă această regulă ar putea plăti până la 1.000 de lei amendă. 


Reguli pentru cei care au animale și locuiesc la bloc 


Deținerea unui animal de companie în apartamente fără a avea acordul scris și ștampilat al asociației de proprietari, aprobat cu majoritatea voturilor locatarilor, constituie contravenție. Totodată, amendă vor primi și cei care dețin două sau mai multe animale de companie (câini, pisici) într-un apartament fără asigurarea condițiilor, îngrijirilor și atenției necesare, ținând cont de nevoile ecologice, în funcție de specie și rasă și fără a deține acordul expres al locatarilor din apartamentele limitrofe apartamentul superior, inferior și a celor învecinate de pe același etaj apartamentului de deținere al animalului de companie, acord avizat de asociația de proprietari. 


Mai pe la toate blocurile din Constanța există oameni care iubesc animalele și care, deseori, le hrănesc fără să țină cont de mizeria lăsată în urmă. Așadar, o astfel de faptă, mai exact, hrănirea în cadrul asociațiilor de proprietari a câinilor, pisicilor sau a altor animale în spațiile comune, în jurul imobilelor sau în adăposturi amplasate pe domeniul public, va fi contravenție, iar cel reclamat va trebui să pregătească și banii pentru plata unei astfel de greșeli.


În ceea ce-i privește pe conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală destinate activităților de agrement, și aceștia au anumite obligații. Ei trebuie să asigure săculeți de colectare a gunoiului de animal pe timpul circulației pe drumurile publice. În caz că o astfel de obligație va fi încălcată, stăpânul animalului va fi sancționat cu amenda cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei. Toate aceste contravenții vor fi constatate și aplicate prin proces verbal încheiat de împuterniciții primarului, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locale Constanța, ofițerii și agenții Poliției Române cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice și personalul cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice din Jandarmeria Română. 


Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
admirator
19 aprilie 2013
hm...

si cine va aplica amenzile astea? cine va lua masuri punitive in cazul in care nu vor fi achitate? etc... vorbe-n vant... pina una alta, cei care isi plimba cainii personali (cu sau fara lesa) risca sa-si piarda patrupedele in fata agresiunii maidanezilor................ Aia e buba cea mare... Ce se face pentru adunarea lor de pe spatial public?

carlos
19 aprilie 2013
Discutabil...

Hotarare fara noima a consiliului nostru local...Nu zic ca nu ar fi buna o asemenea hotarare in viitor dar momentan nu poti da amenda unor oameni care-si plimba cainii fara lesa sau nu strang excrementele annimalelor atata timp cat Constanta colcaie de haite de caini vagabonzi...Cui da amenda Primaria pentru acesti caini?? Isi dau amneda singuri, pentru ca ei sunt singurii vinovati pentru aceasta situatie??? Nu puneti caruta inaintea cailor....Fiti destepti! Odata problema cainilor vagabonzi rezolvata se poate trece la episodul doi-hotararea CLC privind animalele de companie si nu invers!!!

Un cetatean
19 aprilie 2013
Si stapanii cainilor se educa platind amenzi grase!

Mi-as dori sa apuc ziua cand se vor aplica aceste prevederi! Este inadmisibil sa asist zilnic cum asa zisii iubitori de animale isi scot cainii sa se rahateasca in spatiul public, fara nici o retinere, ori respect ptr ceilalti, altfel pozand in persoane respectabile!

marinel
19 aprilie 2013
O decizie buna

Orasul este plin de excrementele javrelor , atat ale maidanezilor ,dar mai ales ale Azoricilor lui Mamitza.Ar fi ,in premiera ,o decizie buna luata de autoritatea locala.

Turist
19 aprilie 2013
Animale

Orice inițiativa este de apreciat. Poliția locală este din ce în ce mai prezenta iar SPIT-ul nu te iartă cu amenzile. Este adevărat, trotuarele, parcurile aleiile sunt pline de excremente. Toți deținătorii de animale le scot la toaletă în locuri publice. Nimeni nu face curat după animalul sau. Mai mult de atât multi hrănesc și favorizează animalele fără stapan. Trebuie sa începem de undeva. Problema atelajelor trase de căi sau măgari nu am auzit să fie luată în seama. Acele căruțe și cotigi de care sunt pline străzile, care transporta tot felul de chestii de la lucruri furate, așa zis predate pentru a fi duse la gunoi, de fapt aruncate tot în locuri publice sau cu sacii cu gunoaie/ materiale reciclabile care de fapt sunt adunate din gunoaiele rascolite și lăsate împrăștiate, zecile de ponei din parcuri care iti stau cale și dacă vrei sa-i ocolesti dai de soțiile deținătorilor de ponei care vînd baloane sau alte chestiii din fuste colorate. Astept cu nerăbdare amenzi pentru care aruncă orice pe jos, de la chistocul de țigare sau punga de covrigi, cei care își golesc scrumiera sau gunoiul din masina la semafor, care sparg coșurile de gunoi, care își duc gunoiul la stalpul din colțul străzii, care își spală masina în fața blocului și multe altele. În așteptarea că cineva să adune mizeria de pe stradă ar trebui să facem noi mai putina mizerie. Cea mai sigura metodă spre civilizație este amenda. Să fie mare și sa fie bine executată.

Scooby DOO
19 aprilie 2013
mrrr

Daca patrupedele aveau drept de vot le facea mazarica loc de stat Mai bine i-ar gaza pe aia din cartierul H.C

Scooby DOO
19 aprilie 2013
Mrr

E clar, esti un catelus al PSD-ului si faci loby. SPIT-ul lucreaza ... ce gluma buna. Ia zi tu ce mai faceti voi astia a lu mazare?

Răspuns la: Animale
Adăugat de : Turist, 19 aprilie 2013
Orice inițiativa este de apreciat. Poliția locală este din ce în ce mai prezenta iar SPIT-ul nu te iartă cu amenzile. Este adevărat...
Angela
19 aprilie 2013
Mamita cu pitu sau cutu

In blocul nostru e o baba care creste pisici - vreo doua. In afara acestora, mai hraneste si o turme de alte feline in fata blocului, care intra in casa scarii cum prind usa deschisa. Pisicile alea fac mizerie (pipi, caca) pe presurile locatarilor de la toate etajele si in scara este un miros pestilential. In acest caz - cui trebuie sa ne adresam pentru a face reclamatie?

Camelia
19 aprilie 2013
Mazare, hot ordinar! Sa mori exact ca un caine iti dorim!!!

Acest desfranat notoriu, drogat si corupt este un adevarat5 pericol public!!! Lasa tiganii sa isi omoare caiii in mijlocul orasului si baga mana in buzunarul crescatorilor de caini civilizati iar pentru maidanezi nu face niciun adapost ca sa ii adune din oras in mod uman. Sper sa mori ca un caine, te vor ajunge blestemele, criminalule!

george
19 aprilie 2013
ptr angela

o pisica daca ai crescut vreodata in casa iti face numai in locuri special amenajat pe placul lor, nu o sa vezi niciodata o pisica sa faca in pat, pe pres,pe haine etc etc ( pisica normala nu bolnave),mai ales pisicile specificate de tine care stau pe afara .

Răspuns la: Mamita cu pitu sau cutu
Adăugat de : Angela, 19 aprilie 2013
In blocul nostru e o baba care creste pisici - vreo doua. In afara acestora, mai hraneste si o turme de alte feline in fata blocului, care intra in...
35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.876 secunde