Primarii din ACoR au dezbătut proiectele ce vizează dezvoltarea comunelor din județul Constanța

497
Asociația Comunelor din România (ACoR), filiala județeană Constanța, a susţinut o şedinţă ordinară la Biblioteca Judeţeană Constanţa. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe probleme care au fost dezbătute de către primari din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa.

În cadrul întâlnirii s-au prezentat problemele administrației publice locale ce sunt cuprinse în actualizarea acordului de parteneriat dintre Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației şi ACoR. Printre altele s-a discutat și despre parteneriatul dintre filiala judeţeană Constanţa ACoR şi 16 instituții publice din judeţul Constanţa cu privire la încheierea unui protocol în vederea implementării proiectului „Îmbunătățirea serviciilor corecţionare din România prin implementarea principiului normalității”.

Totodată, în cadrul şedinţei, s-a vorbit şi despre aderarea comunelor Ciocârlia, Cobadin şi Gârliciu la sistemul de cooperare privind activitatea de audit public intern.

Aceste trei comune au aderat la sistemul de cooperare privind activitatea de audit public intern în urma votului unanim al primarilor aflaţi în sală.

„Am convocat adunarea generală a filialei judeţene Constanţa a ACoR, având pe ordinea de zi mai multe puncte de supus aprobării adunării generale care privesc activitatea filialei şi a ACoR la nivel naţional unde în ultima perioadă au avut loc multe întâlniri cu Administraţia Publică Centrală. Toate aceste întâlniri au ca scop introducerea de modificări legislative care să îmbunătăţească activitatea administraţiei publice locale, dar şi introducerea de măsuri aplicate pentru susținerea proiectelor de investiţii majore care să ducă la dezvoltarea satului românesc”, a declarat preşedintele filialei judeţene ACoR, Mariana Gâju.

Totodată, Mariana Gâju a prezentat în cadrul şedinţei un proiect important care va ajuta pe viitor la dezvoltarea comunelor din judeţul Constanţa.

„Avem de dezvoltat un proiect de parteneriat pe care să îl realizăm la nivelul comunelor noastre cu sume financiare europene alocate pentru susţinerea după eliberarea din penitenciare a locuitorilor comunelor noastre acolo unde este cazul. Aceste persoane trebuie reintegrate în comunitate şi în activităţile economice care să poată să le susţină mai departe atât educaţia, dar şi susţinerea materială şi financiară. Am solicitat acordul colegilor primari de a înainta Instituţiei Prefectului o întâmpinare privind solicitarea de a adresa Guvernului ca şi instituţie a administraţiei publice judeţene privind plafonarea salariilor la nivelul personal al funcţionarilor publici. Aceştia sunt oameni cu care administraţia publică locală de la nivelul comunelor susţine implementarea proiectelor care se referă la administraţie începând de la sat şi comună”, a adăugat Mariana Gâju.

La final, preşedintele filialei judeţene Constanţa ACoR a ţinut să transmită tuturor un mesaj cu privire la sărbătorile de iarnă.

„Doresc ca sfânta sărbătoare a Crăciunului să aducă în localităţile judeţului Constanţa, locuitorilor acestora, sănătate, pace şi armonie. Lumina Sfântă a Crăciunului să le lumineze mintea şi inima şi să putem să avem îngăduinţă unii faţă de ceilalţi. Le doresc colegilor mei să aibă puterea de a avea credinţă în bunul Dumnezeu că împreună cu locuitorii comunelor noastre putem să izbândim în proiectele pe care le avem. La Mulţi Ani!”, a concluzionat Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4463 secunde