Primarul Ancuța Belu a avut a patra întâlnire cu "Sfatul Bătrânilor" din Mihail Kogălniceanu

276

Articole de la același autor

Aproximativ 100 de vârstnici din comuna Mihail Kogălniceanu s-au întâlnit, joi, la sediul primăriei din localitate cu primarul Ancuța Belu pentru a dezbate diverse probleme cu care se confruntă localitatea. 


Dacă în urmă cu sute de ani, comunitățile locale apelau la înțelepciunea bătrânilor pentru rezolvarea unor probleme, după ce societatea a evoluat, bătrânii au cam fost uitați. Din fericire, nu același lucru se întâmplă și în comuna Mihail Kogălniceanu, acolo unde primarul Ancuța Belu consideră că bătrânii au rol foarte important în ceea ce privește dezvoltarea comunității. 


Mergând pe această idee, la un an de la preluarea mandatului de primar, mai exact, la data de  5 iunie 2013, primarul Ancuța Belu a reînființat "Sfatul Bătrânilor", în aceeași zi având loc și prima întâlnire. Și cum tradiția trebuie păstrată, joi, 17 aprilie, începând cu ora 16.00, în incinta sediului primăriei, a avut loc a patra întâlnire a "Sfatului Bătrânilor" din Mihail Kogălniceanu. La această ședință de lucru, au participat aproximativ 100 de persoane de vârsta a treia iar în cadrul întâlnirii au fost abordate diverse subiecte ce vizează dezvoltarea durabilă a comunei. Totodată, oamenii și-au exprimat nevoile și au căutat soluții împreună cu primarul Ancuța Belu. Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii, bătrânii au cunoscut și doi preoți parohi noi care vor sluji în  comună. Aceștia le-au explicat vârstnicilor cât de important este traiul în comuniune.


"Bătrânii sunt un izvor nesecat de informații, sunt purtătorii de cuvânt ai comunității, căci ei pot transmite mesajul lor către trei generații: persoanelor de vârsta lor, copiilor și nepoților lor. Sfatul bătrânilor este un nucleu de conducere al comunității de mulți ani, for în cadrul căruia se discutau cele mai importante probleme și se luau deciziile ce privesc viața cetății. Avem nevoie de astfel de oameni și în anul 2014 și sunt mulțumită că putem face planuri de viitor cu seniorii localității noastre. De fapt, sfaturile lor sunt niște realitați cu care se confruntă comuna și sunt bine venite deoarece aflând despre ele putem înerca să găsim soluții pentru a fi rezolvate", a declarat primarul Ancuța Belu. 


La final, toți participanții la "Sfatul Bătrânilor" au primit cadouri din partea autorităților, fiecare primind câte-un pachet ce conținea un ceas de perete și o cutie cu bomboane. De altfel, toți pensionarii din comună care au pensii mai mici de 850 de lei, șomerii, cazurile sociale, dar și persoanele cu handicap au primit daruri de Paște din partea aleșilor locali. În total, au fost distribuite 1.700 de pachete, fiecare dintre acestea conținând câte un kilogram de zahăr, unul de ulei, unul de orez și unul de făină, un cozonac și un pui. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7297 secunde