Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, la raport! Ce a făcut edilul săptămâna trecută

256
Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, la raport! Ce a făcut edilul săptămâna trecută - fondchelaruraport-1652105539.jpg

Articole de la același autor

Aşa cum ne-a obişnuit de mai multă vreme, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a prezentat raportul de activitate săptămânal al primăriei şi al instituţiilor care se află sub egida acesteia.

Astfel, Poliţia Locală Năvodari a primit 112 apeluri pe WhatsApp, toate acestea fiind rezolvate, a aplicat nouă sancţiuni
contravenţionale şi a verificat traseele mijloacelor de transport public de persoane ce operează pe raza orașului, precum și respectarea de către participanții la trafic a dispozițiilor legale privind oprirea și staționarea. În ceea ce priveşte, igienizarea oraşului Năvodari totul a decurs potrivit planului în perioada 2-6 mai.

Au fost toaletaţi arbuştii, au fost salubrizate parcurile şi spaţiile verzi,s-au efectuat lucrări în vederea pregătirii terenurilor pentru plantări şis-au igienizat cimitirele.

Totodată, mobilierul stradal vandalizat a fost reparat, iar locurile de joacă au fost toate puse la punct pentru ca cei mici să se simtă în siguranţă.


„S-a efectuat mentenanţa obligatorie la Biobază şi s-au amenajat spaţii verzi în zona blocurilor RA3, RA4, RA5 şi RA6. De asemenea, reprezentanţii administraţiei locale din Năvodari au tuns rulourile de gazon, au mobilat mai multe locuinţe pentru situaţii de urgenţă şi cu ajutorul unei cisterne au udat spaţiile verzi care nu dispun de sistem de irigaţii. La capitolul asistenţă socială s-au efectuat 16 vizite în teren şis-au efectuat anchete sociale pentru copiii cu handicap, s-a întocmit o statistică privind copiii cu gradul de handicap grav cu asistent personal şi li s-a oferit acestora mai multe pachete cu alimente, iar pe viitor Primăria Năvodari ar putea oferi şi o indemnizaţie lunară specială. S-au sesizat şapte cazuri noi de copii aflaţi în dificultate din cauza conflictelor între părinţi şi au mai existat câteva cazuri în care unii minori au fost prinşi atunci când au comis infracţiuni”, a transmis primarul Florin Chelaru.

El a adăugat că s-a menținut derularea proiectului comunitar „Dacă ai nevoie de o haină, poți lua, dacă vrei să ajuți, poți lăsa”, locuitorii orașului donând îmbrăcăminte și încălțăminte, iar persoanele necăjite au venit şi au luat hainele de care au avut nevoie de la sediul Centrului de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă. De asemenea, personalul de îngrijire s-a implicat în sortarea hainelor donate.


Au fost oferite îndrumare și consiliere pentru doi vârstnici din cadrul Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă şi s-au asigurat activitatea de supraveghere a stării de sănătate a vârstnicilor, precum şi livrarea produselor de patiserie pentru vârstnici şi evaluarea medicală primară, fiind completate fișele medicale și monitorizarea tensiunii arteriale pentru vârstnici.

S-au asigurat activități de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici/beneficiari ai unității de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Astfel, opt vârstnici din orașul Năvodari au primit sprijin în efectuarea activităților uzuale ale vieții de zi cu zi, precum: igiena corporală și a eliminărilor, îmbrăcare/dezbrăcare, hrănire și hidratare, companie, efectuare cumpărături şi menaj.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde