Primăria Năvodari lucrează intens la reabilitarea oraşului. Parcurile şi spaţiile verzi, toaletate

459
1

Articole de la același autor

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, transmite săptămânal un raport de activitate pentru a ţine cetăţenii la curent cu ultimele realizări. Ultimul raport de acest gen a fost făcut pentru săptămâna 7-11 martie şi edilul chiar are cu ce se lăuda.

Printre altele, edilul menționează că, în cadrul departamentului Poliţiei Locale au existat 37 de sesizări telefonice, toate rezolvate şi 112, sesizări pe whatsapp, de asemenea rezolvate şi acestea. În acest context, s-au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale şi au existat 14 verificări în bazele de date ale MAI.

De asemenea, Primăria Năvodari s-a ocupat intens de gospodărirea oraşului de la malul mării. Astfel, s-au toaletat arbuştii, s-au salubrizat parcuri şi spaţii verzi, s-au curăţat trandafirii, s-au tuns gardurile vii şi s-au strâns toate buruienile şi frunzele.

Primăria Năvodari a stat în ultima săptămână foarte bine şi la capitolul juridic. Nu mai puţin de 37 de dosare sunt în derulare pe rolul instanţelor de judecată şi există opt comunicări de hotărâri judecătoreşti.

Tot aici se mai găsesc nouă citaţii, mai exact înştiinţări, termene şi solicitări ale instanţei. Totodată s-au mai emis 25 de adrese de corespondenţă internă şi cinci către alte instituţii şi cetăţeni.

Pregătirea documentației și legislației pentru misiunea de audit public intern programată în primul trimestru din anul 2022 a reprezentat un alt obiectiv al primarului Florin Chelaru.

Reprezentanţii administraţiei locale din Năvodari şi-au îndreptat atenţia şi către studierea legislației, a ghidurilor și procedurilor în vederea pregătirii acțiunilor de audit viitoare ce se vor desfășura în anul 2022, precum și pentru îmbunătățirea cunoștințelor.

Centrul de zi pentru copii din Năvodari se află sub egida primăriei, astfel că s-a efectuat o anchetă socială pentru finalizarea procedurii de admitere pentru o nouă solicitare la această instituţie. În prezent, se află în evidența centrului 30 de beneficiari, din care 12 sunt incluşi pe grupa gimnazială, iar 16 pe grupa primară, șase pe consiliere psihologică din care doi nu sunt incluşi în activitățile socio-educative.

Concomitent, s-a oferit sprijin pentru efectuarea temelor, îndrumarea privind formarea deprinderilor de studiu individual (ciclul primar și ciclul gimnazial) și învăţarea lecţiei pentru ziua următoare conform orarului școlar al copilului. În aceste cazuri se impune deseori intervenția specializată de lucru unu la unu (1 personal de specialitate – copil).

În colaborare cu Fundaţia Baylor Marea Neagră s-a derulat o campanie de testare gratuită pentru hepatita de tip B sau C şi HIV pentru locuitorii orașului Năvodari, pe bază de programare.

Nu în ultimul rând au fost oferite servicii sociale de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii beneficiari ai unității de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Astfel, nouă vârstnici din orașul Năvodari au primit sprijin în efectuarea activităților uzuale ale vieții de zi cu zi, precum: igiena corporală și a eliminărilor, îmbrăcare/dezbrăcare, hrănire și hidratare, companie, efectuare cumpărături sau menaj.



Comentează știrea

fani
16 martie 2022
solutii

Felicitari ! Au reusit si Navodarenii sa aplice isteria schimbarii a cat mai multe borduri si dale .....aducatoare de modernitate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.492 secunde