Primarul din Ovidiu, George Scupra, demarează proiecte benefice pentru şcolile din localitate

264
1
Primarul din Ovidiu, George Scupra, demarează proiecte benefice pentru şcolile din localitate - fondovidiu-1668947946.jpeg
În cursul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a anunțat că au fost aprobate patru proiecte depuse de Primăria orașului Ovidiu. Este vorba despre creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 3 din satul Culmea, proiect în valoare de 3,355,115.41 lei, creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 2 „Poet Ovidiu”, care valorează 2,651,169.31 lei, creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic „Ion Podaru”, proiect în valoare de 4,782,501.50 lei, şi creșterea eficienței energetice a Centrului Cultural „Elena Roizen”, proiect care valorează 4,164,998.02 lei.

Timp de opt luni s-a lucrat intens pentru finalizarea documentațiilor necesare în vederea accesării acestor fonduri, iar în acest moment sunt deja aprobate nouă proiecte importante pentru comunitatea din Ovidiu.


„Vorbim aici de trei proiecte prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», pentru asfaltare și canalizare - în valoare totală de 2.303.1817 lei, un proiect prin Programul Operațional de Pescuit, pentru achiziționarea unui catamaran (vaporaş) pentru plimbări de agrement pe lacul Siutghiol, gratuite pentru toți locuitorii orașului Ovidiu, în valoare de 984.533 lei, un proiect prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), privind achiziționarea de mobilier urban inteligent și extinderea sistemului de supraveghere video al orașului, în valoare de 1.487.123 lei, şi patru proiecte privind reabilitarea energetică a clădirilor publice menționate mai sus, în valoare totală de 14.953.783 lei. Totodată, în perioada imediat următoare, vom semna un contract de finanțare cu un partener privat, care va investi 1,5 milioane euro în reabilitarea și extinderea Grădiniței Zig-Zag. Sunt bucuros că, în această perioadă dificilă prin care trecem, am reușim să obținem aceste finanțări în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro, prin care cu siguranță vom aduce beneficii majore comunității noastre, și totodată suntem pregătiți să depunem mai multe proiecte pe finanțare europeană. Așteptăm doar momentul în care se vor deschide noile axe”, a declarat primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.


De asemenea, edilul ne-a spus şi despre unele obligaţii introduse de autorităţile centrale pe care le au cetăţenii oraşului Ovidiu. „Printr-un act normativ intrat în vigoare recent (HG 714/26.05.2022), autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (fose septice). În baza acestor declarații, Primăria Orașului Ovidiu va alcătui o situație centralizată care va fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului. Prin urmare, atât persoanele fizice, cât și juridice care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine etc) trebuie să depună la Primăria Orașului Ovidiu până în data de 30.11.2022 un formular completat, disponibil pe site-ul www.primariaovidiu.ro la secțiunea MEDIU. Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite”, a mai spus Scupra.



Comentează știrea

Bravo !
20 noiembrie 2022
4x la 2.5 mil euro

Plus 4mil. euro in asteptare (tot UE). Asta trebuie la fiecare Primarie (sat, comuna, oras, municipiu). Fonduri de la UE, proiecte de utilitate publica, implicare si aranjam Tara cum trebuie!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9796 secunde