Primarul Mangaliei solicită Guvernului programe speciale pentru stațiunile de interes național

470
Primarul Mangaliei solicită Guvernului programe speciale pentru stațiunile de interes național - edilulmangaliei-1565823740.jpg
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, solicită Guvernului și Consiliului Județean Constanța înființarea unor programe speciale de finanțare, destinate exclusiv stațiunilor de interes național. 


"Stațiunile de la malul Mării Negre, dar și multe alte stațiuni din țară au acest statut, fiind de interes național. Cu toate acestea, Guvernul nu alocă niciun leu pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, cu scopul atragerii unui număr mai mare de turiști români și străini. Mai mulți turiști înseamnă, în fond, mai mulți bani la bugetul statului", a explicat edilul. 
El a precizat că Mangalia, un municipiu cu numai 44.000 de locuitori, administrează șase stațiuni de interes național, dar nici Guvernul, nici Consiliul Județean nu s-au preocupat vreodată de infrastructura acestor stațiuni. 


"Toate proiectele de modernizare a stațiunilor sunt implementate exclusiv de Primăria Mangalia. Am atras bani europeni atât pentru străzile din stațiuni, dar și pentru reabilitarea falezelor, iar cofinanțarea se face exclusiv din bugetul local", a mai spus Cristian Radu. 


Șeful administrației din Mangalia a mai adăugat că, de la an la an, numărul de turiști este în creștere, iar investitorii sunt tot mai interesați de sudul litoralului. 


"Acum șapte ani, existau 26 de unități hoteliere închise. Acum mai sunt doar patru. Multe hoteluri au fost deja redeschise, iar la altele se lucrează. Investitorii sunt atrași de facilitățile fiscale acordate de municipalitate, dar și de faptul că stațiunile din sud sunt mult mai aerisite, cu multe zone verzi", a mai spus Cristian Radu. 


El a subliniat totuși că este nevoie urgentă ca Guvernul și Consiliul Județean să se implice direct în dezvoltarea infrastructurii stațiunilor de interes național. 


"Solicit Guvernului să creeze un Program Național de Dezvoltare a tuturor stațiunilor de interes național. Proiectele să fie implementate direct de Executiv, ca în cazul PNDL. De asemenea, CJ Constanța să demonstreze că îi pasă de stațiunile de la Marea Neagră și să aloce resurse financiare pentru infrastructură, din cotele defalcate", a conchis primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3028 secunde