Primarul Marian Iordache l-a declarat Cetățean de Onoare pe savantul Florin Pricop

310

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Medgidia a avut, anul acesta, în cadrul Zilelor Municipiului Medgidia, onoarea de a găzdui o lansare de carte a unui autor născut și crescut în satul Remus Opreanu, Florin R. Pricop. Lansarea cărții "Teoria genică a sexualității și aplicațiile ei" s-a desfășurat într-un cadru festiv, la Casa de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu" din Medgidia.

La eveniment, au fost alături de autor colegi, prieteni, personalități din domeniul științific, prof. Grigore Bădescu, dr. ing. Mihai Mihailov, prof. Virgil Mocanu, prof. univ. dr. Ioan Văcaru-Opriș, prof. Tudor Costache, dar și primarul Marian Iordache alături de omologul său din localitatea Căușeni, Grigorie Repesciuc, localitate cu care municipiul Medgidia este înfrățit, precum și viceprimarul Luminița Vlădescu.

Lansarea cărții a fost o adevărată lecție de genetică aviară, prin care publicul numeros prezent în sală a putut afla teoria formulată de autorul Florin Pricop, teorie prin care a demontat teoria emisă de un genetician în anul 1919.

Oameni de știință, prieteni, colegi sau rude, o parte din cei prezenți în sală au ținut să vorbească audienței atât despre realizările profesionale ale autorului, dar și despre calitatea acestuia de om și au dorit să-l felicite pentru remarcabila activitate științifică.

Punctul culminant al serii a fost declararea lui Florin Pricop Cetățean de Onoare al municipiului Medgidia de către primarul Marian Iordache.

"În unanimitate de voturi, Consiliul Local Medgidia a decis, prin hotărârea 94/28.08.2014, că acest fiu al Medgidiei merită să primească acest titlu, pentru toate realizările deosebite pe care le are, pentru munca de cercetare remarcabilă și pentru că face zilnic cinste municipiului Medgidia. Ne mândrim că numele lui Florin Pricop va sta de acum înainte pe panoul de onoare al Primăriei Medgidia", a declarat primarul Marian Iordache.

Autorul a fost felicitat și de primarul orașului Căușeni, care i-a oferit o diplomă în semn de respect și apreciere pentru toată munca depusă în domeniul științific. De asemenea, primarul Grigorie Repesciuc a ținut să onoreze cu diplome și autoritățile locale, pe viceprimarul Luminița Vlădescu și primarul Marian Iordache.

Florin R. Pricop, autorul cărții "Teoria genică a sexualității și aplicațiile ei", s-a născut în satul Remus Opreanu și a cunoscut succesul atât pe plan național, cât și internațional. Este autor și coautor al unui număr de 57 de lucrări științifice pe domeniul zootehniei și geneticii aviare, din care: șapte cărți, 39 articole publicate și 11 articole susținute la manifestări științifice din țară și străinătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.542 secunde