Primarul Valentin Vrabie a extins proiectul împotriva inundațiilor și speră să primească finanțare

295
1
Primarul Valentin Vrabie a extins proiectul împotriva inundațiilor  și speră să primească finanțare - primarulvalentinvrabie5-1448194560.jpg

Articole de la același autor

Primarul Valentin Vrabie continuă strategia de dezvoltare a comunei Peștera, unul dintre cele mai importante proiecte fiind cel care vizează construirea de poduri rutiere și podețe pentru a evita inundațiile în comună.

Nenorocirea care a avut loc în urmă cu doi ani, în comuna Peștera, atunci când inundațiile au distrus Căminul Cultural, sediul primăriei și al Poștei, dispensarul, grădinița, terenul de fotbal, parcul din centrul localității și 30 de gospodării nu a fost uitată de șeful administrației locale. Alarmant este că iminența unor eventuale inundații este cunoscută, însă nicio autoritate responsabilă nu și-a îndreptat atenția către comuna Peștera, deși edilul Valentin Vrabie a atras atenția despre acest lucru de mai multe ori. Ba mai mult, imediat după dezastrul produs de inundații în 2013, primarul a solicitat sprijin financiar atât autorităților județene cât și celor centrale. Mai exact, el a cerut ajutor pentru amenajarea unui canal de scurgere a apelor pluviale, precum și pentru construirea unor podețe.

Răspunsul Companiei Naționale de Investiții s-a lăsat ceva așteptat. În plus, a fost unul dezamăgitor, care demonstra ori că nu au înțeles exact importanța construirii unor podețe, ori că, pur și simplu, nu-i interesează soarta locuitorilor din comuna Peștera.

"Lucrările de construire a unor poduri rutiere și punți pietonale, pentru care dumneavoastră solicitați sprijin financiar nu se înscriu în categoria lucrărilor de intervenție în primă urgență la construcții vulnerabile", se arăta în răspunsul comunicat administrației din Pe-ștera de către reprezentanții Com-paniei Naționale de Investiții.

La rândul lui, șeful administrației locale din Peștera spune că pagubele din 2013 puteau fi evitate dacă ar fi fost aprobat proiectul privind amenajarea a trei poduri, două punți pietonale și taluzarea canalului de scurgere a apei pluviale pe o distanță de trei kilometri pe tot intravilanul comunei Peștera.

"Primul proiect l-am realizat în anul 2009 și am solicitat fonduri pentru realizarea lui de la toate instituțiile, de la Guvern, de la Con-siliul Județean, însă acesta nu a fost aprobat, iar cu bani din bugetul local nu ne-am permis să-l derulăm deoarece este vorba de milioane de euro și nu avem atâția bani", a explicat primarul Valentin Vrabie.

Cu toate acestea, el spune că nu se dă bătut și speră ca măcar noua guvernare să înțeleagă necesitatea unei asemenea lucrări și să aloce bani pentru realizarea obiectivelor necesare.

"Am reactualizat și regândit proiectul pentru că, de atunci, au mai fost și alte inundații, însă, nu așa semnificative. Proiectul va fi extins în sensul că va cuprinde o suprafață mult mai mare, localitatea Peștera fiind amplasată între dealuri, iar apele pluviale trec prin centrul localității, iar pe parcursul acestei derele sunt patru poduri rutiere și două punți pietonale. Actualmente sunt subdimensionate și nu fac față debitului mare de apă. Documentația va fi depusă pentru finanțare la Ministerul Dezvoltării, suma solicitată fiind de 13 milioane de euro", a declarat primarul Valentin Vrabie.  

Comentează știrea

Dmitri
23 noiembrie 2015
A

Nu te înfrânge singur, creându-ți tu însuți obstacole și lăsându-te pradă îndoielii. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6537 secunde