Proiect legislativ: Noțiunile de prim-ajutor, disciplină obligatorie în școli și facultăți

105
Proiect legislativ: Noțiunile de prim-ajutor, disciplină obligatorie în școli și facultăți - proiectlegislativnotiuniledeprim-1448982946.jpg

Articole de la același autor

Disciplina "Noțiuni de prim-ajutor", ar putea deveni obligatorie în învă-țământul preuniversitar și universitar, în baza unei propuneri legislative de modificare a Legii educației, care se află în consultare pu-blică la Camera Deputaților până pe 30 decembrie. 


De asemenea, inițiativa celor 37 de parlamentari de la PSD mai pre-vede că educația fizică și sportul, precum și orele de Noțiuni de prim ajutor în învățământul preuniversitar sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învățământ.


Inițiativa a fost depusă la 25 noiembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputaților și se află în consultare publică până la data de 30 decembrie 2015. Inițiatorii își motivează acest demers prin necesitatea ca fiecare individ să știe să acționeze atunci când se află în fața unei urgențe medicale sau să cunoască modalitățile de a evita sau reacționa în fața unui pericol cu potențial vital. "Actuala pregătire necorespunzătoare a populației privind acordarea primului ajutor e cauzată în primul rând de slaba eficiență a actualelor programe. De cele mai multe ori avem de-a face cu o abordare superficială și sumară în cadrul orelor de dirigenție, biologie sau educație fizică sau cu predarea sporadică de către diverse organizații sau persoane. Scopul legii este de a corecta aceste deficiențe și de a introduce noțiunile de prim-ajutor ca disciplină obligatorie de studiu", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5595 secunde