Proiect propus de PSD Constanţa în vederea construirii unor centre de asistenţă pentru seniorii oraşului

698
Proiect propus de PSD Constanţa în vederea construirii unor centre de asistenţă pentru seniorii oraşului - fondrasauteanubatrani-1673798616.jpg

Articole de la același autor

Social democrații constănțeni dovedesc interes pentru persoanele vârstnice din municipiul de la malul mării care au nevoie de ajutor, fapt dovedit de proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea a patru centre de asistenţă şi recuperare pentru seniorii oraşului.

Este vorba despre așezăminte care vor deservi toate cartierele Constanţei şi în care persoanele vârstnice vor beneficia de mai multe facilităţi.

Liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuţeanu, speră ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local şi, totodată, speră ca PNL şi USR să nu împiedice demersurile făcute în acest sens.

„Am depus proiectul de hotărâre pentru înființarea a patru centre de asistență și recuperare pentru seniorii orașului nostru.

Este un proiect de anvergură pentru pensionarii constănțeni, primul de acest tip pentru Constanța, prin crearea unor spații care oferă servicii integrate. Venim în sprijinul persoanelor vârstnice pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și a stării lor de sănătate.


Este extrem de important, urgent chiar, să creăm cadre de socializare, de implicare a seniorilor și să combatem, astfel, izolarea sau instalarea depresiei - inamic al unei vieți liniștite și sănătoase.

Cele patru spații destinate centrelor de asistenţă şi recuperare pentru seniori vor deservi toate cartierele municipiului Constanţa.

Accesul și participarea la activitățile centrelor sunt gratuite.


Sperăm ca acest proiect să fie introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal. Solicităm astfel administrației PNL-USR să înțeleagă necesitatea unui astfel de program care vine în sprijinul seniorilor noștri.

PSD Constanța va fi întotdeauna alături de seniorii orașului nostru.

Vom susține fără echivoc și în permanență proiecte care să răspundă nevoilor celor care au clădit acest oraș!”, a declarat Costin Răsăuţeanu.


Persoanele vârstnice vor beneficia de asistenţă medicală pentru monitorizarea parametrilor funcţionali, cum ar fi verificarea tensiunii, a pulsului, a glicemiei şi a temperaturii.


De asemenea, vor exista terapii de recuperare, terapii de relaxare, stimularea participării la activităţile intelectuale, gimnastică medicală şi de întreţinere, consiliere psihologică, consiliere juridică şi aşa mai departe. Totodată, vor exista servicii de informare cu privire la prevenirea anumitor boli în rândul persoanelor vârstnice şi prezentări pe teme de interes medical pentru seniori, susţinute de specialişti în domeniu: fitoterapie, tratamente naturiste, alimentaţie/diete, auto-masaj, apiterapie, meloterapie, cromoterapie, talasoterapie.


Persoanele vârstnice vor beneficia de activităţi recreative şi de socializare precum lectură, citirea presei, proiecţii de filme, atelier de lucru manual, karaoke, dans sau jocuri de societate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7613 secunde