Consilierii de la PSD Constanţa cer micşorarea tarifelor de parcare. Ce prețuri propun social-democrații

1455

Articole de la același autor

Consilierii PSD au depus, miercuri, proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HCL 123/2021 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice, păstrând spiritul amendamentelor propuse de social-democrați în 2021 și respinse de actuala administrație.

„Având în vedere tarifele exagerate şi nejustificate aprobate prin H.C.L. 123/2021 de către PNL și USR la propunerea primarului Chițac, contextul economic şi social actual, dar şi incertitudinea zilei de mâine care apasă din ce în ce mai mult pe umerii constănţenilor, măsurile pe care le propunem sunt unele de bun simț. Mai mult, trebuie să ținem seama de inflaţie, care a ajuns în luna aprilie la 13,8 %, de preţurile care au explodat, de diminuarea veniturilor şi a puterii de cumpărare. Luând în considerare toate aceste aspecte, se impune, ca măsură urgentă, scăderea semnificativă a tarifelor de parcare, măsură care va susține populația, sectorul turistic şi mediul de afaceri constănţean”, a declarat liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuţeanu.

De asemenea, Răsăuţeanu a explicat faptul că, dacă tarifele pentru parcare vor rămâne la fel de mari, turismul de pe litoralul Mării negre va scădea. Mai mult, grupul consilierilor PSD îi solicită primarului Vergil Chiţac să spună public câţi bani s-au încasat în ultimul an de pe urma parcărilor şi ce s-a făcut cu aceştia.


„Impunerea unor tarife de parcare foarte mari diminuează veniturile din sectorul HORECA şi din activităţile economice conexe, astfel că afectează economia orașului nostru. Creşterea numărului de turişti trebuie să fie un obiectiv al autorităţii locale, însă, din păcate, realitatea pare să contrazică acest deziderat. Orice act normativ adoptat la nivel local prin care turiştii aleg altă staţiune trebuie corectat.


Grupul consilierilor PSD solicită primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an, câți bani s-au încasat, ce au făcut și ce au de gând să facă cu acești bani!

Am așteptat luni de zile să se urce în dezbatere publică acest regulament, dar nimic concret nu s-a întâmplat! Cerem Primăriei Constanța să întreprindă toate demersurile legale pentru modificarea de urgență a Regulamentului actual”, a mai spus Răsăuţeanu.


Consilierii PSD propun ca tariful de parcare în zona 0 să fie de 2 lei pe oră, în zona 1 să fie de 1,5 lei pe oră, iar în zona 2 să se poată parca fără plată. De asemenea, parcarea în municipiul Constanţa, dar şi în staţiunea Mamaia să fie gratuită în intervalul 20:00 – 8:00.


Tot consilierii PSD din Constanţa mai propun ca, în cazul în care cetăţenii îşi fac abonamente, acestea să fie identice şi valabile pentru zonele 0 şi 1.

Aceştia mai cer ca cetăţenii să aibă posibilitatea să achiziţioneze abonamente pentru 12 ore, o zi, 7 zile, 30 de zile şi un an la preţuri rezonabile. Un exemplu concret ar fi ca un abonament pe 30 de zile să fie plătit cu 0,75 de bani pe oră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6986 secunde