Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Constanţa a verificat amplasamentul unde va fi construit portul pescăresc din Hârşova

231

Articole de la același autor

Experți din cadrul Asociației de Dezvoltare Durabilă Constanța au vizitat și verificat tehnic, recent, amplasamentul unde urmează să fie amenajat portul pescăresc Hârșova. Amplasat lângă Cetatea Carsium Hârșova, viitorul port pescăresc va avea, conform proiectului care va fi depus pentru finanțare în cadrul Programului Operațional de Pescuit, 1.000 de metri pătrați, va fi racordat la utilități și va beneficia de o protecție de doi metri împotriva creșterii debitului Dunării, raportat la digul actual.

„Împreună cu doi colegi din cadrul ADD Constanța și cu domnul Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, dar și cu alți reprezentanți ai administrației locale, am verificat, în teren, amplasamentul unde va fi construit portul pescăresc. Amplasamentul de la Hârșova urmează să faciliteze activitatea de pescuit pentru micii pescari, dar și accesul spre Cetatea Carsium”, a precizat Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța.


Imediat după ce experţii au făcut toate verificările necesare, a apărut şi o primă reacţie din partea primarului din Hârşova, Viorel Ionescu.


„Majoritatea conversațiilor despre localitățile, județele sau statele moderne ne arată că investițiile în turism nu ar trebui neglijate, ci ar trebui căutate în mod activ de cei care au puterea decizională. La nivelul orașului Hârșova, atragerea de fonduri nerambursabile este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii turistice adiacente Dunării și, implicit, pentru dezvoltarea durabilă a orașului nostru. În acest sens, vă aducem la cunoștință faptul că Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a verificat tehnic zona propusă pentru amenajarea unui port pescăresc în orașul Hârșova, menit să promoveze turismul local și județean. Proiectul implică amenajarea unei clădiri pe mal și amplasarea unui ponton pe Dunăre, în apropiere de Cetatea Carsium. Întreaga zonă se întinde pe 1.000 mp, va fi racordată la utilități și va avea o protecție de 2 m împotriva creșterii debitului Dunării. Această construcție va facilita activitatea de pescuit și va face legătura cu Cetatea Carsium și cu alte obiective turistice locale. Vom transmite mai multe informații despre acest proiect complex, care implică mai multe localități din județ, în momentul în care va fi depus în cadrul Programului Operațional de Pescuit”, a transmis Viorel Ionescu.

Construirea acestui port pescăresc va atrage cu siguranţă un număr foarte mare de turişti la Hârşova. Pescarii amatori, dar şi cei profesionişti pot merge la Hârşova pentru a-şi arăta iscusinţa în tainele pescuitului.


De asemenea portul pescăresc ar putea fi folosit şi la pescuitul industrial, ceea ce ar ajuta la creşterea economiei în oraşul Hârşova.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6316 secunde