În ședința din aprilie,

Proiectul retras de teama DNA-ului revine în atenția Consiliului Local Municipal Constanța

2840
Proiectul retras de teama DNA-ului revine în atenția Consiliului Local Municipal Constanța - e52d1011ef08d294f70fc1fc366942eb.jpg
Consiliul Local Municipal Constanța se reunește joi, 29 aprilie, în ședința ordinară a acestei luni. Pe ordinea de zi a evenimentului sunt incluse, potrivit convocatorului, 22 de proiecte de hotărâre dintre care menționăm proiectul privind rectificarea bugetului municipal de venituri și cheltuieli pe anul 2010, proiectul referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Construire de locuințe ieftine pentru tineri destinate cumpărării și lucrări tehnico-edilitare aferente-Ansamblul Ștefăniță Vodă, Cartierul al II-lea, în etapa Studiu de fezabilitate", dar și proiectul care prevede aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Cimitirelor de pe raza municipiului Constanța.
De asemenea, aleșii locali constănțeni vor dezbate, în ședința de joi, mai multe proiecte referitoare la PUZ-uri și, totodată, proiectul ce prevede modificarea HCLM nr. 637 din 19 noiembrie 2008 privind numirea reprezentanților Consiliului Local al municipiului Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor și în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC). Cel mai probabil, este vorba despre proiectul prin care consilierul PSD George Daniel Papari va fi înlocuit, în Adunarea Generală, cu Valentin Preda, consilierul primarului Radu Mazăre.
Interesant de remarcat este că aleșii locali constănțeni vor dezbate, în ședința lunii aprilie, și proiectul care prevede vânzarea prin negociere directă a unor bunuri imobile (terenuri și/sau clădiri) ce aparțin domeniului privat al municipiului, proiect care face, de fapt, referire, la vânzarea prin negociere directă a peste patru hectare de teren în zona Faleză Nord și care s-a aflat și pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de CLM din martie, fiind ulterior retras pe motive ce țineau de "situații juridice incerte". Anexa cu numărul 8 a proiectului se referea la vânzarea, prin negociere directă, a peste patru hectare de teren în zona Faleză Nord către firma italiană Fin.Co.Ge.Ro Spa Catania, dar a fost retrasă pentru că ar fi existat, așa cum a explicat Mazăre la momentul respectiv, niște probleme de ordin juridic: "Deținătoarea contractului cu noi este firma din Italia și nu filiala de aici, unde firma din Italia este acționară. Și ca să n-avem probleme cu DNA-ul, să spună că am vândut unora care nu sunt în contract cu noi, chiar dacă ei sunt acționari majoritari, am retras-o ca să discutăm cu ei luna viitoare", preciza primarul Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Politică-Administrație : Mazăre dă înapoi de teama DNA
Pagina a fost generata in 0.289 secunde