Rafila și-a informat colegii din Guvern despre evoluția pandemiei. Creștere cu 50% a infectărilor, numărul cazurilor grave rămâne mic

178
Rafila și-a informat colegii din Guvern despre evoluția pandemiei. Creștere cu 50% a infectărilor, numărul cazurilor grave rămâne mic - dralexandrurafila-1641995111.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat miercuri, în ședința de guvern, evoluția pandemiei în România. Potrivit ministrului, în ultimă săptămână a crescut numărul cazurilor noi cu 50%, însă numărul cazurilor grave a rămas redus.

„Potrivit datelor prezentate de ministrul Sănătății în cadrul ședinței de guvern, există o creștere de 50% a cazurilor de COVID-19 în ultima săptămână. Din fericire, numărul celor a căror stare de sănătate a necesitat internarea în spital este foarte mic. Potrivit datelor prezentate, sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaționale, 417 erau ocupate cu bolnavi afectați de COVID-19”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern.

Acesta a mai spus că în privința antiviralelor, ministrul Alexandru Rafila și-a informat colegii că până la finalul acestei luni ar putea fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare din spitale.

În România, în ultimele 24 de ore au fost 8.600 de cazuri noi de coronavirus. Potrivit ultimelor date, București, Suceava, Timiș și Cluj au intrat în scenariul roșu.

Rata de pozitivare a testelor este în creștere și a ajuns la 13,94%, incidența infectărilor fiind peste 2 la mie la nivel național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5758 secunde