Traian Băsescu:

"Raportul de evaluare a României este unul corect"

454
Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că raportul Comisiei Europene de evaluare a României este unul corect, care certifică progresele României și determinarea Guvernului de a face reformă în sistemul de justiție.
"Raportul este un raport corect, care relevă progrese în direcția obiectivului de a avea un sistem de justiție eficient și comparabil cu sistemele de justiție din Uniunea Europeană. Aș spune că raportul certifică progresele pe care România le-a făcut în ultima perioadă și nu voi ezita să menționez aprecierile extrem de consistente și pozitive la adresa Guvernului, care în opinia celor care au adoptat raportul a dovedit determinare și angajament în procesul de reformă", a spus Traian Băsescu.
Pe de altă parte, șeful statului a subliniat că au existat aprecieri pozitive și la adresa altor instituții.
"Nu aș intra în detalii tehnice, dar nu voi ezita să-mi exprim punctul de vedere cu privire la instituții și nu am pretenția că este un punct de vedere corect sau 100%, ci este punctul meu de vedere. Instituțiile nu au decât și ele să aibă puncte de vedere despre ele însele, așa cum se văd reflectate în raportul Comisiei Europene. Aș spune că, dincolo de Guvern, care este apreciat foarte pozitiv, aprecieri pozitive primesc următoarele instituții: DNA, Parchetul General, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul de Interne, Direcția Antifraudă din Inspectoratul General al Poliției Române și ANI. Instituții neconvingătoare, așa cum rezultă din citirea raportului, sunt: Înalta Curte de Casație și Justiție, CSM și Parlamentul României", a mai menționat șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4766 secunde