Premierul Emil Boc:

Concurs "România, apreciată pentru controlul deficitului"

329

Articole de la același autor

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la o dezbatere privind ordoliberalismul și economia socială de piață, că România este apreciată în UE pentru faptul că a reușit să mențină sub control deficitul, arătând că, dacă Guvernul ar fi "slăbit șurubul", ar fi compromis viitorul țării.
"România este apreciată în cadrul UE prin faptul că a reușit să mențină sub control deficitul bugetar, datoria sub 35% (...). Dacă am fi slăbit șurubul acesta al datoriei, mai eram aplaudați ca politicieni o lună - două, dar am fi compromis viitorul țării și tot aici am fi ajuns, dar cu greutăți mai mari. Așa cum Grecia este în situația de a lua măsuri foarte dure pentru a corecta derapajele din anii anteriori", a apreciat Emil Boc.
Boc a mai spus că România este "pe un climat stabil", a ieșit din recesiune și este pe creștere economică și acest lucru este dovada faptului că împrumutul internațional contractat a protejat România de derapaje majore.
El a adăugat că acordul cu FMI, CE și BM a permis României păstrarea unui curs euro-leu stabil, întrebând retoric unde s-ar fi ajuns fără acest acord și cu o dublare a cursului.
Premierul Emil Boc a criticat modelul de dezvoltare centrat pe stat și pe dependența cetățenilor față de stat, adăugând că acesta a fost promovat de Ion Iliescu și de PSD.
El a mai arătat că, în loc ca resursele să fie orientate către investiții și locuri de muncă, acestea au mers către pomeni electorale și deficit bugetar, iar acest lucru a obligat actualul Guvern să se orienteze pe restrângerea cheltuielilor publice. Boc a spus că este greu de explicat oamenilor aceste măsuri și ca aceștia să înțeleagă că au salvat țara de la colaps.
Potrivit lui Emil Boc, social-democrații merg pe ideea că trebuie împărțit tot ce există, dar necazul este că se ajunge să se împartă sărăcia.
Primul ministru a vorbit despre descentralizare, din perspectiva ordoliberalismului, despre restructurarea companiilor de stat, despre importanța clasei de mijloc, dar și despre "micile așezări urbane din mediul rural".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7616 secunde