Secretarul de stat George Niculescu a abordat mai multe probleme legate de sistemul energetic

692
Secretarul de stat George Niculescu a abordat mai multe probleme legate de sistemul energetic - fondgeorgeniculescu-1677092053.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, a participat la un summit extrem de important care a avut loc la Bucureşti şi în cadrul căruia s-au discutat probleme legate de dezvoltarea proiectelor din Marea Neagră, în special cele care au legătură cu sistemul energetic.

„Potențialul energetic şi deschiderea la Marea Neagră fac din România cel mai potrivit partener european în cursa pentru atingerea securității energetice. În ultimii doi ani, România a dovedit că este unul dintre principalele state membre ale Uniunii Europene, capabil să proiecteze securitate energetică dincolo de frontierele sale. Ne-am consolidat poziția la nivel european, mai ales în contextul dezvoltării proiectelor din Marea Neagră. În esență, am subliniat aceste aspecte în cadrul celei

de-a XII-a ediții a ZF Power Summit, eveniment dedicat în exclusivitate sectorului energetic. Evenimentul a fost centrat pe regiunea Mării Negre şi înțelegerea proiectelor strategice regionale care pot contribui la stabilitatea energetică a blocului european”, a declarat constănțeanul George Niculescu.

El a vorbit şi despre energia verde, care va redeveni starul investiţiilor din sectorul energetic din România.

„Anul 2022 a marcat practic al doilea val de regenerabile în România, piața de profil fiind din nou efervescentă, cu tranzacții şi investitori care și-au manifestat apetitul, din nou, pentru instalarea de noi capacităţi de producție. Nivelul de fonduri pe care Ministerul Energiei îl pune la dispoziţie investitorilor este unul fără precedent. Astfel, după aproximativ 10 ani, energia verde redevine starul investiţiilor din sectorul energetic din România, iar Ministerul Energiei vine în sprijinul acestor investiţii prin fondurile din PNRR, cât şi prin Fondul pentru Modernizare.

Planul de restructurare a sectorului energetic din România prevede înlocuirea treptată a capacităţilor actuale de producţie cu noi capacităţi de producţie moderne, din regenerabil, parcuri fotovoltaice, precum şi din turbine pe gaz”, a explicat Niculescu.

Nu în ultimul rând, George Niculescu a mai vorbit în cadrul summit-ului despre proiectul Neptun Deep, unul de importanţă strategică.

„În ceea ce privește proiectul Neptun Deep, un proiect de importanță strategică, dorința mea este ca acesta să devină operațional cât mai curând. Am încredere că cele două companii implicate în acest proiect, Romgaz și OMV Petrom, vor depune toate eforturile pentru a începe producția de gaze naturale din acest zăcământ. Toate aceste măsuri pe care le avem în vedere la Ministerul Energiei au tocmai scopul de a consolida sistemul energetic naţional, foarte important de menţionat, scopul fiind de a asigura consumatorilor casnici sau non-casnici nivelul necesar de energie, precum şi energie la un preţ accesibil, în aşa fel încât economia românească să rămână competitivă pe pieţele regionale”, a concluzionat George Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6132 secunde