Senatorul Gigi Chiru acuză Guvernul Ponta că vinde viitorul copiilor din România

182
2

Articole de la același autor

Senatorul PDL Christian Gigi Chiru a susținut în fața colegilor săi din Parlament declarația politică "Viitorul copiilor noștri, vândut de Guvernul Ponta". 

Parlamentarul și-a început discursul cu două versuri ale unei poezii de Octavian Goga, "Munții noștri aur poartă, Noi cerșim din poartă în poartă", care, din punctul său de vedere, exprimă "bine ceea ce se întâmplă acum, în era Ponta-USL, în România noastră bogată, dar cu oameni săraci și lipsiți de speranță în țara lor".

Chiru a spus că reforma economică a adus în România instabilitate, pături sociale mult prea îndepărtate, români care abia își duc traiul zilnic, iar Guvernul USL nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți situația.

Mai mult, el le-a readus aminte colegilor din Parlament câteva exemple, cum ar fi contractul pentru digul de larg dat olandezilor de la Van Oord, contractul pentru pavilionul maritim românesc, dat unor germano-ciprioți, Roșia Montană, gazele de șist, pe care le-a considerat doar câteva din afacerile păguboase ale actualului guvern.

"Noi nu ne vindem țara, spuneau străbunii noștri, iar actualul executiv a scos-o la mica publicitate. Oricine vrea o bucățică din România, în detrimentul românilor, firesc, este binevenit la masa negocierilor. Avem o economie inechitabilă, instabilă, ineficientă, lipsită de soluții pentru performanță. Avem o țară fără locuri de muncă, plină de șomeri și de asistați sociali, în care pomana pentru voturi a ajuns principala sursă de venit. Sărăcia este principala boală a României! Principalele sectoare economice au fost distruse, industria este pe butuci, iar investitorii nu sunt ajutați să-și dezvolte afacerile, ci din contră, sunt strânși cu ușa pentru a plăti taxe si suprataxe. Copiii noștri nu au viitor în această Românie a Guvernului USL", a spus Christian Gigi Chiru. 

Comentează știrea

Hanibal
31 octombrie 2013
senatorul melcilor fierți

Dl Chiru combate bine , dar omite sa spuna ca multe din aspectele enumerate da dansul nu ar exista sau ar fi diminuate daca PDL reusea cat timp a fost la guvernare sa faca legile necesare pentru confiscarea averilor ilicite , pentru o mai buna lege electorala, pentru dezvoltare economica , progres si prosperitate . O fi electoratul needucat , dezinformat , dar are bun simt , un instinct care-l face sa sanctioneze in final demagogia , mediocritatea si coruptia manifestata de catre toate partidele intr-o masura mai mare sau mai mica . Si USL va avea curand soarta PDL . Problema e , ce se va intampla dupa venirea altui guvern la putere . In mod sigur nu se va intampla nimic bun . Va fi doar o schimbare de false elite care vor urmari doar propriile lor interese . In Romania nu exista la ora actuala forte capabile sa realizeze progres economic si prosperitate . Toate partidele au invatat o lectie practicata cu succes de sute de ani : guvernele rezolva totul prin imprumuturi si afaceri in folosul oligarhiei si taxe si impozite pe spinarea cetatenilor pentru a mentine aparatul birocratic si opresiv al statului . Politicianistii nostri au acelasi discurs pe care l-a avut catavencu : " Industria noastra economia n.n.) e admirabila , e sublima , putem zice , dar lipseste cu desavarsire .Sotietatea noastra dar , noi , ce aclamam ? Noi aclamam munca , travalui , care nu se face deloc in tara noastra ".Observam , si nu pentru prima data ca toti marii nostri politicianisti ca Tararache , Chiru , Alex.Mazare , Eduard Martin si altii ca ei , cum ajung in Parlament se pricep si se ocupa de probleme la nivel national si european , dovedindu-se incapabili sa faca ceva pentru cei care i-au ales . De altfel nici n-au ce sa faca in feuda lui Mazare si Constantinescu , ambii dovedindu-se de neclintit , si nu datorira : calitatilor lor ci neputintei asa zisilor adversari de fatada cu care fac afaceri . Noi ce sa zicem . Nepricepandu-ne la versuri ne limitam la proza si zicem ca Ipingescu : " Ei bravos ! Imi place ! bine combateti reactiunea , nu pot sa zic , stii colea romaneste . Sa va ajute Dumnezeu ca sa scapati poporul de ciocoi ".

hermes beach blanket
20 noiembrie 2013
hermes beach blanket

replica hermes jewellery Stiri Politică : Senatorul Gigi Chiru acuză Guvernul Ponta că vinde viitorul copiilor din România | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes beach blanket http://www.koreancopy.com/fake-hermes-leather-bracelets.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5536 secunde