Senatorul Ștefan Mihu, la raport în fața alegătorilor. "Îi asigur de toată deschiderea mea"

867
Senatorul Ștefan Mihu, la raport în fața alegătorilor.

Articole de la același autor

Parlamentarul constănțean Ștefan Mihu, de la PSD, și-a prezentat raportul privind activitatea parlamentară în anul ce tocmai s-a încheiat.


"În calitate de reprezentant al Municipiului și Județului Constanța, din partea Partidului Social Democrat, doresc să vă prezint, în cele ce urmează, o sinteză a principalelor repere care au stat la baza activității mele, la nivelul anului pe care tocmai l-am încheiat, în calitate de senator în Parlamentul  României, precum și de vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital, respectiv de Membru al Comisiei economice, industrii și servicii. De la început, țin să subliniez că, în întreaga mea activitate în Parlament, am acordat și voi acorda, în continuare, o atenție prioritară - dincolo de aspectele de ordin general, de interes deosebit pentru țară - propunerilor, inițiativelor și doleanțelor ridicate de către cetățenii Municipiului și Județului Constanța. Mă refer aici atât la aspecte de natură economică și socială - inclusiv promovarea și creșterea potențialului turistic excepțional al arealului nostru, cu accent pe modernizarea și racordarea la circuitul turistic a unor noi zone de interes deosebit în domeniu, în paralel cu reabilitarea unor așezăminte și monumente istorice reprezentative ale Municipiului și Județului Constanța – cât și la chestiuni concrete cu relevanță privind comunitățile locale, politicile de protejare a mediului și, în general, viața de zi cu zi a cetățenilor noștri", a spus senatorul Ștefan Mihu.


El a mai adăugat că, pe de altă parte, în activitatea sa la nivelul Senatului României, a avut permanent în vedere principalele prevederi și obiective ale Programului de Guvernare al PSD, cu impact nemijlocit pentru Municipiul și Județul Constanța, în acord firesc, de altfel, cu mandatul pe care i l-au acordat cetățenii, precum și cu larga susținere acordată de aceștia obiectivelor menționate.


Printre altele, parlamentarul constănțean a spus că a avut 85 de inițiativele legislative focalizate în mod prioritar pe palierul politicilor economice și financiar-fiscale ale țării. De asemenea a supus atenției ministerelor de resort și altor instituții abilitate interpelări și întrebări privind probleme de actualitate ale vieții politice și social-economice ale Municipiului și Județului Constanța.


Referitor la  declarațiile politice, a avut în vedere abordarea unor tematici de interes larg, cu relevanță deosebită pentru țară, precum: Cazinoul Constanța, 101 ani de la Marea Unire, Ziua Constituției, Agricultura românească, încotro?, Aderarea României la spațiul Schengen, Locuri de muncă pentru tinerii absolvenți de facultate, Repatrierea rezervei de aur a României, Evoluții post-moțiunea de cenzură pe scena politică românească sau Ziua Europei.


Demersurile parlamentarului vor continua și în 2020


De asemenea, senatorul a mai precizat că a supus atenției ministerelor și altor instituții de resort, în funcție de problematică, 11 interpelări - dintre care 4 au fost adresate direct Primului Ministru al României - precum și două întrebări, referitoare la probleme de actualitate ale vieții politice și social-economice ale țării, cu accent pe cele cu impact direct pentru Municipiul și Județul Constanța.


În încheierea raportului, senatorul Ștefan Mihu i-a asigurat pe constănțeni că demersurile pentru atingerea obiectivelor propuse în mandatul său vor continua și în anul 2020.


"Nu pot omite, în scurta mea prezentare, unele succinte considerații referitoare la  schimbările survenite pe scena politică românească în a doua jumătate a anului 2019 și impactul lor asupra activității parlamentare. Din păcate, frământările și convulsiile politice la care am făcut referire nu au fost totdeauna benefice pentru PSD, reușind să submineze stabilitatea și coeziunea coaliției parlamentare PSD-ALDE și, în cele din urmă, să conducă la destrămarea ei și la succesul moțiunii de cenzură. Ca rezultat direct și imediat, au fost stopate sau îngreunate considerabil eforturile PSD de a-și duce la bun sfârșit programul de guvernare și au fost puse sub semnul întrebării, în mod implicit, nu puține demersuri legislative. În circumstanțele menționate, a avut loc instalarea unei noi majorități parlamentare, aș zice a unei majorități parlamentare ad-hoc, care, foarte sintetic, poate fi definită ca «pestriță» și deosebit de fragilă. Această nouă «majoritate», cu sau fără ghilimele, a reușit să înghesuie, în aceeași «barcă» politică - pentru cât timp, rămâne de văzut - partide cu viziuni politice diferite sau, cel puțin, departe de a fi coerente", a mai adăugat parlamentarul constănțean. 


În plus, senatorul le-a transmis constănțenilor că îi asigură de deplina sa deschidere și disponibilitate de a veni în întâmpinarea problemelor concrete cu care aceștia se confruntă, inclusiv prin aducerea chestiunilor respective, spre evaluare și justa soluționare, în atenția ministerelor și altor instituții de resort ale țării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.222 secunde