Sorin Grindeanu face un „tur de forță” pe șantierele din țară: „De 25 de ani nu s-a cumpărat nici măcar o garnitură nouă de tren”

273
Sorin Grindeanu face un „tur de forță” pe șantierele din țară: „De 25 de ani nu s-a cumpărat nici măcar o garnitură nouă de tren” - vizitagrindeanusantierlucraridru-1692720278.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat din nou, marți, șantierele din Ardeal. Tot cu elicopterul, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni când, în decurs de câteva ore a făcut un adevărat maraton pe 6 șantiere rutiere și feroviare din județele Brașov, Mureș, Cluj, Sălaj și Hunedoara.


Ministrul a verificat stadiul lucrărilor pe cele 3 șantiere feroviare de pe Tronsonul 2 Frontieră- Curtici- Simeria. Tronsonul include Tunelul feroviar Bata, care în acest moment este finalizat în proporție de 70%, a declarat ministrul Transporturilor.
Vicepreședintele PSD a solicitat constructorilor să accelereze ritmul de execuție până la finalul acestui an pe toate cele 3 subtronsoane cuprinse între Km 614 și Gurasada, întrucât își dorește ca la sfârșitul lui 2023 să redeschidă circulația feroviară pe cel puțin 50% din acest tronson, iar în prima jumătate a anului viitor, trenurile să circule deja cu 160 km/h pe întreaga distanță de 100 de km.


Am vrut să văd aceste proiecte care ar trebui, undeva în vara anului 2024, în august, să ducă la următorul lucru: circulaţia pe o linie ferată modernizată de la Curtici până la Sighişoara. Asta înseamnă că aceste tronsoane din judeţul Arad să fie finalizate până la anul, a declarat din mijlocul șantierului, prim-vicepreședintele PSD.


161 de garnituri noi de tren în România


Sorin Grindeanu a transmis că a început procedura de licitație privind achiziția a 161 de garnituri noi de tren și a dat asigurări că prima garnitură va fi livrată chiar la sfârșitul anului acesta.


„Avem în acest moment în licitație achiziția a 161 de garnituri noi de tren în România, pe bani europeni. De 25 de ani nu s-a cumpărat nici măcar o garnitură de tren nou în România. La sfârșitul acestui an, va veni și prima garnitură de tren nou ceea ce e un lucru bun, pentru că știm cu toții, nu sunt cele mai bune condiții de circulat pe tren în România”, a mai spus Grindeanu.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0379 secunde