Sorin Grindeanu: „România se află în prăpastie din punct de vedere economic”

311
Sorin Grindeanu: „România se află în prăpastie din punct de vedere economic” - grindeanu-1605293185.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat vineri că România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar marea creştere despre care vorbeşte premierul Ludovic Orban este, în realitate, o mare scădere.

„Creşterea economică a PNL-ului e ca la Radio Erevan. România se află în prăpastie din punct de vedere economic, iar 'marea creştere' cu care se laudă Orban este, în realitate, o mare scădere. Toate ţările europene au avut scăderi economice dramatice în primăvară, însă majoritatea înregistrează acum o revenire clară. Asta înseamnă V, nu ce desenează din pix incompetenţii din Guvernul Orban”, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a adăugat că diferenţa dintre România şi restul Europei este dată de măsurile concrete luate în sprijinul economiei inexistente în România aplicate şi eficiente în majoritatea ţărilor europene.

„Cifrele prezentate astăzi de Eurostat - chiar în timpul conferinţei electorale prezidenţiale vorbesc de la sine”, a menţionat social-democratul.

Produsul Intern Brut a înregistrat un declin de 4,4% în zona euro şi de 4,3% în Uniunea Europeană, în trimestrul 3 din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, cel mai sever recul fiind înregistrat în Spania şi România, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Datele reprezintă o redresare parţială, după ce, în trimestrul 2 din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin anual de 14,8% în zona euro şi de 13,9% în UE, cele mai semnificative scăderi de când se publică datele, adică 1995.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6417 secunde