Titus Corlățean:

"Sperăm într-o decizie politică în favoarea aderării României la Schengen"

327
1

Articole de la același autor

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat că România așteaptă o decizie favorabilă pentru integrarea în spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an.
"Aderarea României la Spațiul Schengen rămâne o prioritate și un drept legitim al României ca stat membru al UE. Noi am făcut efor-turile pentru a îndeplini criteriile din acquis-ul Schengen și bineînțeles în momentul în care condițiile po-litice pentru unanimitatea deciziei în UE vor fi întrunite noi suntem extrem de interesați ca această decizie să poată fi adoptată în formula celor doi pași pe care i-am menționat, sperăm înainte de finalul acestui an", a anunțat ministrul de Externe la finalul convorbirilor cu omologul său olandez, Frans Timmermans. 
Potrivit șefului diplomației române, cei doi oficiali au discutat și despre raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Verificare și Cooperare (MCV) prezentat la Bruxelles pe 22 ianuarie. 
"Am abordat și subiectul MCV și progresul menționat în Raportul prezentat recent de Comisia Europeană la 22 ianuarie, care confirmă tendința pozitivă a eforturilor în domeniu. Am făcut cunoscută determinarea autorităților române pentru continuarea reformelor și asigurarea independenței în justiție. Am subliniat faptul că noi nu vedem o legătură între două subiecte care sunt importante - MCV și Schengen", a precizat Titus Corlățean. 


Comentează știrea

Mihaela
28 ianuarie 2014
MCV si Schengen

Daca acest domn nu vede legatura dintre MCV si Schengen este foarte grav. II transmit un citat dintr-un MEMO al Comisiei Europene poate reuseste sa gaseasca legatura: "The abolition of internal border controls is accompanied by measures in the field of external borders, visa policy, the information sharing, data protection, police cooperation, and judicial cooperation in criminal matters. " (http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-536_en.htm). MCV-ul, printre altele, face referire la securitate si justitie. In cazul Romaniei, exista semne de intrebare legate de independenta justitiei si lupta anti-coruptie. Iar coruptia intra tot la "criminal matters". Deci cam asta ar fi legatura.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6119 secunde