Techirghiolul, în rândul stațiunilor europene. "Este cea mai importantă investiție din ultimii 25 de ani"

357

Articole de la același autor

Proiectul de amenajare turistică a malului Lacului Techirghiol, finanțat cu fonduri europene, va aduce acest colț de țară la standardul stațiunilor balneare europene. Primarul Adrian Stan a declarat, ieri, că este una dintre cele mai importante investiții din ultimii 25 de ani realizate la Techirghiol. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de lei, cofinanțarea autorităților locale Techirghiol fiind de 2%.

Primarul Adrian Stan a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că odată cu finalizarea proiectului se relansează turismul balnear în zonă: "Automat va crește numărul turiștilor și estimăm o creștere de 15%, anual. În 2015, pentru prima oară, am înregistrat un aflux important de turiști în partea nou amenajată de plajă. Dacă până acum oferta de timp liber a fost mai puțin atractivă pentru turiști, de acum înainte Techirghiolul se va prezenta cu o gamă bogată de agrement prin crearea promenadei, pistelor de biciclete, iluminarea aleilor. Îi invit pe constănțeni să ne viziteze!"

Prin implementarea proiectului, malul Lacului Techirghiol a fost transformat într-o zonă de îmbăiere și recreere la standarde ridicate. Grație proiectului s-a amenajat malul lacului pe o suprafață de 14.000 mp, prin aport de nisip, s-a amenajat o grădină de recreere de 46.800 mp, precum și o zonă de băi reci de 7.400 mp. Aleea pietonală pentru persoane cu dizabilități cu lungimea de 2.017 mp și lățime 2,5 m și piste pentru biciclete cu o lungime de 2.378 m și lățime de 1,6 m au fost și ele inaugurate. Au mai fost realizate rețele de alimentare cu apă potabilă, de evacuare a apelor uzate și pluviale, iluminat stradal, parcări cu o capacitate de 175 de locuri. Au fost reabilitate străzile Ecaterina Teodoriu, Muncii și Dr. Ion Tătăranu, însumând o suprafață de

20.530 mp. Arhitectul șef Marius Jifcu a subliniat că grație proiectului s-a îmbunătățit infrastructura rutieră în lungime de 1,9 km, respectiv intrarea în stațiune, care face legătura între Constanța și Negru Vodă și strada care unește zona de concentrare a unităților de primire a turiștilor și lacul Techirghiol.

Prezent la inaugurarea proiectului a fost și Dorin Butunoiu, reprezentantul Programului Operațional Regional, care a felicitat autoritățile locale din Techirghiol: "A fost dificil, dar avem satisfacția că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. Orașul Techirghiol a reușit să atragă mai mulți bani decât alte localități din țară, dar este și meritul primarului, care a știut să obțină fonduri europene pe ramura de turism. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat, lucrurile nu au fost roze, iar perioada a fost prelungită de la 24 la 38 de luni. Marea bucurie, la finalul proiectului, este că turiștii vor găsi o stațiune schimbată total la față."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Septembrie 2015
Stire din Social : Techirghiol, opt ore fără apă
Pagina a fost generata in 1.2946 secunde