Toamna (nu) se numără… locuințele ieftine pentru tineri

1273
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Constanța de luni se află și un proiect de hotărâre ce prevede "darea în folosință gratuită, pe perioada derulării investiției, a terenului situat în Baba Novac, Lot 2, către SC ABC VAL SRL, în vederea realizării Programului de coordonare a modalității de construire de locuințe ieftine pentru tineri destinate cumpărării". Aspect care confirmă, deci, că proiectul administrației Mazăre merge înainte. Și asta în pofida faptului că inițiativa nu se mai bucură de succesul înregistrat în perioada premergătoare campaniei pentru alegerile locale din 2008, atunci când, pentru aceste locuințe pentru tineri fuseseră depuse 16.000 de cereri. În 2010, pentru aceleași garsoniere și apartamente au fost înregistrate, așa cum anunța municipalitatea spre sfârșitul lunii iunie, doar 657 de dosare.
Mai mult, în repetate rânduri, primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, convins că aceste locuințe pentru tineri nu vor rămâne nevândute, că administrația locală va face o analiză referitoare la rezultatele primei etape de locuințe, analiză ce se vehicula, inițial, a fi prezentată în luna aprilie. Luna septembrie a găsit, însă, administrația Mazăre fără vreo astfel de analiză - cel puțin nu una care să fi fost dată publicității -, dar și fără primul cartier, cel din Baba Novac, cu panglica tăiată, cu ocazia inaugurării. Căci același încrezător primar în șansele de reușită ale acestui proiect afirma, în iunie, la inaugurarea showroom-ului Shapir Structures din cadrul ansamblului de locuințe ieftine, că primul cartier va fi dat în folosință "peste maximum două luni de zile, adică la sfârșitul lunii august".
Toamna nu se numără, așadar, locuințele ieftine pentru tineri. Deși administrația locală poate găsi o serie de scuze pentru amânarea repetată a inaugurării apartamentelor și garsonierelor - invocând aspecte ce țin de avize și autorizații - cert este că, până la acest moment, finalizarea proiectului dă impresia unei amânări sine die.
Precizăm că am încercat să aflăm un punct de vedere al directorului Direcției Tehnic Achiziții din cadrul Primăriei Constanța, Ion Marica, unul dintre oamenii care a monitorizat îndeaproape proiectul, vizavi de data vehiculată pentru inaugurarea cartierului de blocuri din Baba Novac. El se află, însă, de două săptămâni în concediu, despre data revenirii sale în instituție angajați din departament declarând doar că "nu se știe".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.242 secunde