Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Robert Cazanciuc în funcția de ministru al Justiției

89
Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Robert Cazanciuc în funcția de ministru al Justiției - cazanciuc20243300-1366024387.jpg
Președintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul de numire a lui Robert Cazanciuc în funcția de ministru al Justiției, informează Administrația Prezidențială.
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcția de ministru de către Robert Cazanciuc ar urma să aibă loc, în această seară, la Palatul Cotroceni. 
Premierul Victor Ponta, care a asigurat interimatul la MJ, a anunțat joia trecută, după participarea la ședința CSM, că îl va propune în funcția de ministru al Justiției pe Robert Cazanciuc. 
Ponta și-a exprimat speranța că Robert Cazanciuc va oferi un echilibru atât în relația cu CSM, cât și cu Comisia Europeană, punctând că își dorește stabilitate și cât mai puține controverse. 
Tot joia trecută, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, la finalul ședinței CSM, că plenul, în unanimitate, a luat act de demisia din magistratură a procurorului Robert Cazanciuc. 
Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Administrației Prezidențiale documentele privind eliberarea din funcția de procuror a lui Robert Cazanciuc, în urma demisiei acestuia. 
La scurt timp, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se eliberează din funcție, ca urmare a demisiei. 
Despre propunerea premierului pentru Ministerul Justiției, președintele Băsescu spunea săptămâna trecută că este una "acceptabilă", chiar dacă în trecut a avut "niște reacții" la adresa lui Cazanciuc. 
Robert Marius Cazanciuc s-a născut pe 26 noiembrie 1971, la Ploiești, județul Prahova. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6608 secunde