Traian Băsescu depune, astăzi, jurământul în fața Parlamentului

2731
Președintele Traian Băsescu va depune, astăzi, jurământul în fața Parlamentului, în cadrul unei ședințe comune a plenului reunit al celor două camere ale Legislativului. Ședința este programată începând cu ora 15.00.
Curtea Constituțională a validat, pe 14 decembrie, rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin și a stabilit că Traian Băsescu a fost ales în funcția de președinte al României. În aceeași ședință, CCR a respins cererea de anulare a alegerilor desfășurate în turul doi de scrutin la data de 6 decembrie, formulată de Partidul Social Democrat și Partidul Conservator.
Potrivit regulamentului Parlamentului, ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului este prezidată de președinții acestor foruri. Unul dintre aceștia, după anunțarea scopului ședinței, dă cuvântul președintelui Curții Constituționale sau reprezentantului acestuia în cazul în care președintele nu poate fi prezent pentru a prezenta raportul privind validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al României și invită candidatul a cărui alegere a fost validată să depună jurământul. Depunerea jurământului se consemnează într-o declarație a Parlamentului, prin care acesta ia act de începerea exercitării mandatului președintelui României.
Pe ordinea de zi a ședinței comune de astăzi, este inclusă și prezentarea Hotărârii Curții Constituționale referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului național din data de 22 noiembrie 2009, cu privire la trecerea la un Parlament unicameral și reducerea numărului membrilor Parlamentului României la maximum 300 de parlamentari.
Începând cu ora 17.00, va avea loc un al doilea plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru o ședință solemnă consacrată împlinirii a 20 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2713 secunde