Traian Băsescu: "România nu poate să fie neserioasă"

328
Președintele Traian Băsescu a fost prezent în această seară într-o emisiune de la televiziunea publică. Cu această ocazie, șeful statului a vorbit, printre altele, despre aderarea României la spațiul Schengen și dificultățile economice cu care se confruntă țara noastră.

"România nu poate să fie neserioasă. Avem în acordul de aderare la UE două obiective: îndeplinirea condițiilor de acces în Schengen și îndeplinirea criteriilor de intrare în zona Euro.

România nu este performantă economic în acest moment. Marea problemă e să găsim parteneri pentru a privatiza regiile. Trebuie să fie interesate companiile. Trebuie găsite bănci care să finanțeze. Eu am făcut deschiderea politică, trebuie să meargă ministerele, regiile să prezinte avantajele. Este esențial să continuăm procesele de privatizare, și în transporturi, nu numai în energie. Mă gândesc la CFR. Acolo au fost mai mulți Necolaiciuci. Singura metodă de diminuare a vulnerabilităților ar fi privatizarea.

Eu refuz să cred că România nu are oameni care ar putea foarte buni manageri. Marea problemă este politizarea managementului", a spus Traian Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3166 secunde