Unde și cum vor vota constănțenii. BEJ a stabilit secțiile de votare

365
2
Unde și cum vor vota constănțenii.  BEJ a stabilit secțiile de votare - undesicumvorvota-1479051832.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Biroului Electoral Județean Constanța au stabilit numărul secțiilor de votare din fiecare localitate

din județ, străzile arondate acestora, precum și numărul de alegători care au drept de vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie.


Drept urmare, la scrutinul de luna viitoare sunt înscriși pe listele permanente 629.648 de constănțeni, din care 581.981 figurează ca posesori de cărți de identitate, iar 47.667 de alegători cu drept de vot au acte de identitate model vechi sau alte tipuri de documente. 


Aceștia vor putea vota în cele 556 de secții de votare amenajate în tot județul Constanța, cele mai multe dintre ele, respectiv 210 fiind amenajate în municipiul Constanța. Totodată, la Mangalia sunt 26 de secții de votare, la Medgidia sunt 37, la Băneasa există patru, în Cernavodă au fost amenajate 11 secții de votare, iar în Eforie sunt opt. De asemenea, la Hârșova sunt opt secții de votare, la Murtfatlar există șapte, în Năvodari 25 de secții, iar la Negru Vodă vor fi amenajate șapte secții. În același timp, în orașul Ovidiu vor fi deschise opt secții de votare, iar în orașul Techirghiol sunt stabilite patru secții. 


În altă ordine de idei, reprezentanții BEJ au menționat, încă o dată, că alegătorii români cu domiciliul sau reședința în România care în ziua votării se află în țară pot să voteze la secțiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare. 


În ceea ce privește exercitarea votului, alegătorii români cu domiciliul sau reședința în țară pot vota numai la secția la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința. 


Dacă alegătorul nu figurează în lista electorală permanentă existentă în secția de votare respectivă, președintele biroului electoral al secției de votare îndrumă alegătorul să voteze la secția de votare la care este arondat, în cazul în care este arondat la altă secție de votare, sau înscrie în lista electorală suplimentară persoana care s-a prezentat la vot, dar care este omisă din lista electorală permanentă și are domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective. După ce alegătorul semnează în lista electorală permanentă, membrii secției de votare respective îi încredințează acestuia buletinele de vot și ștampila cu mențiunea "Votat". 


Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ștampila cu mențiunea "Votat" în patrulaterul care cuprinde lista de candidați sau numele candidatului pe care îl votează. După ce au votat, alegătorii îndoaie buletinele de vot, astfel ca pagina albă care poartă ștampila de control să rămână în afară, și le introduc în urnă, având grijă să nu se deschidă. Îndoirea greșită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat. Ștampila cu mențiunea "Votat", încredințată pentru votare, se restituie președintelui, care o aplică pe actul de identitate, menționând și data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărții de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu mențiunea "Votat" și data scrutinului.


Comentează știrea

DODO
14 noiembrie 2016
la vot !

trebuie iesit masiv la vot ! se stringe latul rusesc in jurul Romaniei dupa aceea degeaba ne mai lamentam Atit asteapta comunistii si securistii (si mostenitorii lor ) din PSD ,PMP ALDE PRU -sa reduca democratia la tacere ca apoi sa fure in liniste

Bobo
14 noiembrie 2016
la votare.

Sa mergem la vot, dar pe cine sa votam pentru ca nu-i cunoastem, Sa se aleaga singuri, una se promite, si alta e dupa vot!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5405 secunde