Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită şi la Cumpăna. "Acest eveniment ne-a permis să fim liberi"

397
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită şi la Cumpăna.

Articole de la același autor

În comuna Cumpăna, ca în fiecare an, Primăria și Consiliul local au desfășurat o serie de manifestări dedicate Unirii Principatelor Române. Imnul a răsunat pe întreg teritoriul comunei, iar patrioți atât din localitate cât și invitați de seamă au asistat la programul propus de organizatori, la final prinzându-se într-o frumoasă horă a Unirii. Au fost depuse coroane la cele patru monumente dedicate eroilor, s-au ținut discursuri, preoții din localitate au săvârșit o slujbă de pomenire a celor căzuți pentru țară, iar spre final o subunitate din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești a defilat spre încântarea tuturor. Evenimentul s-a concluzionat printr-o Horă a Unirii, în fața sediului primăriei în care s-au prins sutele de participanți la eveniment. De asemenea s-a ținut un moment de reculegere și s-au oferit distincții post mortem generalului locotenent Constantin Zeca și veteranului de război, cetățean de onoare al localității, Ioan Ceapă. 
Evenimentele dedicate acestei sărbători au continuat în sala Casei de Cultură din Cumpăna, unde s-a desfășurat un frumos spectacol tematic de dansuri, cântece și literatură, pregătit de elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, alături de preșcolarii Grădiniței „Florilor” și „Paradisul Copiilor” și Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei” însoțit de soliștii vocali Elena Iordan, Andreea Scurtu și Cristina Slujitoru. 

„Este ziua în care aniversăm Mica Unire, eveniment care a permis să devenim liberi. Faptele eroilor noştri ne-au lăsat o țară întreagă, frumoasă și bogată. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite!” La mulți ani, sfântă Românie! La mulți ani, români!, a transmis printre altele, doamna primar Mariana Gâju.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3663 secunde