Căminul Cultural din Cumpăna, în atenţia Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO

426
Căminul Cultural din Cumpăna, în atenţia Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO - cumpana-1659362439.jpg
Primăria și Consiliul Local din comuna Cumpăna, reprezentate legal prin persoana primarului Mariana Gâju, au depus în numele Căminului Cultural Cumpăna dosarul de aplicant pentru acordarea calității de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în domeniul culturii, educației interculturale și de promovare a diversității și patrimoniului cultural, precum și în domeniul educației echitabile și de calitate pentru tineri și adulți, în context de învățare formală și non-formală.

Cumpăna este comuna din județul Constanța care, alături de încă 10 comune din 10 județe ale țării, din cele 2.863 de comune, a obținut statutul de Partener Instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, statut acordat prin decizia S.G. al CNR UNESCO nr. 24 din 29.07.2022.


Tradițiile și obiceiurile dobrogene ale comunei Cumpăna vor fi cunoscute de către cele 192 de țări care, împreună cu România, sunt membre ale UNESCO, deoarece acestea sunt comori inestimabile izvorâte din experiență de viață și înțelepciune, care definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor și care joacă un rol deosebit de important în crearea identității naționale și a sentimentului de apartenență la un grup bine definit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9112 secunde