Acuzați dureri și anchilozare la coloana vertebrală?

959
Acuzați dureri și anchilozare la coloana vertebrală? - iliescumadalinarecuperaremedical-1375190920.jpg

Articole recomandate

Formă de artrită, cu o evoluție îndelungată (cronică), spondilita anchilozantă îi afectează în special pe bărbații tineri, la nivelul coloanei vertebrale.

Bolnavii acuză dureri, rigiditate și limitarea mișcărilor, la nivelul mijlocului sau gâtului. Sunt însă cazuri când rigiditatea se manifestă și la nivelul umerilor, coapselor, genunchilor și chiar a călcâielor. Practic, bolnavii anchilozează, de unde și denumirea afecțiunii, a explicat dr. Mădălina Iliescu, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, coordonatorul Departamentului de Recuperare Fiziokinetoterapie din cadrul Clinicii MEDSTAR 2000 Constanța.

"Boala evoluează în stadii, spre agravare, cu stabilizare clinică și biologică după ani de evoluție. Mijloacele terapeutice cele mai eficiente sunt stabilite de medicul reumatolog, în echipă cu medicul de recuperare - reabilitare, indicația de recuperare cu viza funcțională fiind aplicată în anumite perioade de evoluție a bolii", a adăugat medicul.

Tratamentul de recuperare constă, în primul rând, în kinetoterapie specifică pentru menținerea posturii corecte a coloanei, pentru menținerea supleții articulațiilor coloanei vertebrale și pentru reglarea tonusului musculaturii coloanei. De asemenea, de ajutor este și kinetoterapia respiratorie. Rezultate favorabile are și tratamentul balnear, în perioadele de inactivitate ale bolii.

Pentru consultații de specialitate și tratamente, puteți să contactați specialiștii MEDSTAR 2000 la numerele de telefon 0241/638.251 și 0722/574.250. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Cum afli dacă suferi  de osteoporoză
Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Osteoporoza, "hoțul ascuns"
Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Chinurile herniei de disc
Pagina a fost generata in 0.4882 secunde