Afecțiune care îngreunează foarte mult mersul oamenilor

467
Afecțiune care îngreunează foarte mult mersul oamenilor - tendon-1680872493.jpg

Articole de la același autor

Aţi fost diagnosticat cu o disfuncţie a tendonului tibial posterior? Aceasta este o afecţiune a piciorului în care tendonul muşchiului tibial posterior devine subţire şi alungit evoluând progresiv spre deformarea boltei piciorului (picior plat dobândit). Boala este întâlnită cel mai frecvent la femei. Studiile asupra tendoanelor afectate demonstrează caracteristici ale degenerescenţei cronice a tendonului însoţit de zone de fibroză, dar nu se evidenţiază celule inflamatoare. Aceste modificări apar în urma microtraumatismelor repetate cauzate de tensionarea excesivă a tendonului în prezenţa unei aplatizări uşoare a bolţii plantare.

Specialiștii spun că, în stadiile avansate este observată foarte des deteriorarea ligamentară, care este declanșată, în general, de vârsta înaintată, obezitate, hipertensiunea arterială, artrita reumatoidă.

Pe măsură ce boala progresează, au loc modificări ale formei piciorului și pacienţii au dificultăţi la îndeplinirea anumitor activități, cum ar fi mersul pe scări sau pe teren denivelat. În cazurile avansate, durerea se localizează și pe partea laterală a gleznei şi piciorului, ca rezultat al afectării structurilor osteo-articulare laterale. Astfel, pacientul va merge șchiopătat sau va renunța să meargă din cauza durerii. Din păcate, disfuncția tendonului tibial posterior afectează mersul pacientului, întrucât tendonul tibial posterior nefuncțional nu mai poate stabiliza arcul piciorului atunci când greutatea corpului apasă pe el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6669 secunde