Alimentele picante sau sărate favorizează apariţia herpesului

132
Alimentele picante sau sărate favorizează apariţia herpesului - alimentelepicante-1633102783.jpg

Articole recomandate

Aţi văzut, probabil, pe stradă, oameni cu herpes la gură. Aceste bube neplăcute debutează cu o băşică de dimensiune mică, dar care ia amploare în scurt timp. Apoi, devine roşiatică, începe să doară, iar la un moment dat vă treziţi cu toată gura plină de băşici, de data aceasta, de culoare gălbuie.

Credeaţi că asta este tot? V-aţi înşelat! La scurt timp după ce aţi început să vă confruntaţi cu această problemă, bubiţele se sparg şi formează o crustă, de care veţi scăpa în câteva zile, fără să lase nici o urmă pe piele, ceea ce este foarte bine.

Dr. Liliana Gheorghe, medic de familie spune că, din păcate, virusul herpetic rămâne în organism şi poate fi activat de diferite infecţii ale organismului, febră, alergii alimentare.

„Infecţiile cu herpes sunt tot mai frecvente în ultima vreme. Trebuie precizat, însă, că există două categorii principale de herpes, unul care afectează buzele şi cavitatea bucală, şi altul zona genitală, care este cu transmitere sexuală. Oamenii trebuie să conştientizeze faptul că orice infecţie trebuie descoperită, pentru a evita răspândirea ei. Problema este că o mare parte dintre aceste infecţii sunt asimptomatice”, a explicat medicul. Dr. Gheorghe a adăugat că alimentele picante sau sărate pot favoriza apariţia herpesului, aşa că încercaţi să le evitaţi pe cât posibil.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 11 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Cum scapi de herpes peste noapte
Luni, 26 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : De ce reapare herpesul
Joi, 20 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum te molipsești de herpes
Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Herpesul, boală fără leac?
Pagina a fost generata in 0.3485 secunde