Antibioticele administrate după ureche sunt un pericol pentru sănătate

106
Antibioticele administrate după ureche sunt un pericol pentru sănătate - antibiotice-1682357609.png

Articole de la același autor

Specialiștii atenționează că antibioticele administrate fără strictă recomandare medicală vă pot face rău, mai degrabă decât bine. Înainte de administrarea de antibiotice după ureche, pacienții sunt sfătuiți să își pună câteva întrebări.


În primul rând, pacientul trebuie să știe sigur dacă are, într-adevăr, nevoie de antibiotic. Persoanele în vârstă, de cele mai multe ori, iau antibiotice pentru infecții ale vezicii urinare, sinuzale, eczeme (mâncărime, erupții roșii), pentru răni, piele afectată în urma operației, dar și pentru răceli sau când le curge nasul. Trebuie să se asigure, însă, că, după părerea medicului, fac bine luând aceste medicamente.

De asemenea, este foarte important de știut care sunt riscurile și reacțiile adverse. Antibioticele pot preveni sau trata unele infecții, dar au și efecte adverse. Este vorba de diaree, stare de greață și vărsături, infecții vaginale, reacții alergice precum erupții cutanate, umflarea feței și a gâtului, deteriorarea nervilor și a tendoanelor.

Alt aspect la care sunt sfătuiți să se gândească pacienții este modul de administrare a antibioticelor pentru a fi eficiente. În cazul administrării peste măsură a acestor medicamente, mai ales când nu este nevoie, își vor pierde din eficiență.

Nu în ultimul rând, se vor lua în calcul, dacă există, alte opțiuni mai simple și mai sigure, dar și costurile. Cele mai simple și mai recomandate măsuri de siguranță, care vă pot scăpa de infecții și alte probleme medicale, sunt spălatul frecvent pe mâini și vaccinurile, inclusiv cele antigripale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.102 secunde