Blefarita se manifestă prin mâncărime şi uscăciunea pleoapei

301
Blefarita se manifestă prin mâncărime şi uscăciunea pleoapei - fondblefarita2-1660917344.jpg

Articole de la același autor

În cabinetele medicilor oftalmologi se prezintă, deseori, persoane care primesc diagnosticul de blefarită, care este o afecţiune benignă a ochilor. Manifestările sale clinice includ mâncărime, uscăciunea pleoapei şi descuamări minore. Cunoscută şi sub numele de mătreaţă a pleoapelor, este acea inflamaţie a pleoapelor care poate afecta pe oricine.

În general, blefarita este inflamaţia pleoapelor şi afectează în principal marginea lor. Acest lucru se întâmplă deoarece aici se află foliculii genelor şi între ei există glande secretoare. Potrivit dr. Gabriela Vasiliu, există diferite tipuri de bacterii prezente în mod natural în foliculi şi în secreţia produsă de aceste glande. Altfel spus, pleoapa este mediul perfect pentru proliferarea excesivă a bacteriilor atunci când există o problemă în drenajul secreţiilor. Această proliferare bacteriană necontrolată este cea care provoacă inflamaţia pleoapei.
 

În mod normal, blefarita este un proces uşor şi obişnuit, dar, ca întotdeauna, poate duce la complicaţii dacă nu este tratată la timp. Uneori, blefarita apare din cauza anumitor factori sau situaţii. Unele dintre aceste aspecte includ simptomele mătreţii pleoapelor, în condiţiile în care această infecţie produce simptome generale de iritare a ochilor. Unele dintre ele sunt: mâncărime, ochi uscaţi, exfolierea marginii pleoapelor, care produce un soi de mătreaţă pe gene. „Alteori, pacienţii au ochii apoşi, senzaţie de arsură ori se confruntă cu o senzaţie de corp străin sau nisip în ochi. Desigur, sunt situaţii ce pot duce inclusiv la pierderea genelor. De asemenea, o infecţie scăpată de sub control va avea ca rezultat urciorul, deci veţi avea chisturi cu puroi în unele zone ale pleoapelor, care necesită tratament. De obicei, blefarita este un proces cronic, ceea ce înseamnă că nu există nici un remediu pentru aceasta. Simptomele sale sunt controlabile, astfel încât pacientul să poate duce o viaţă normală”, a explicat medicul.
 

Tratamentul constă în evitarea expunerii la situaţii sau substanţe care ar fi putut declanşa infecţia. În al doilea rând, este necesară igiena corectă a pleoapelor. Ca urmare, curăţarea pleoapelor constă în spălări zilnice cu săpun neutru şi dischete de bumbac. Acestea vor ajuta la îndepărtarea crustelor mici sau a solzilor şi la eliminarea acumulării de secreţie din glandele pleoapei. Această măsură este cea mai eficientă atât în tratamentul unui focar activ, cât şi în prevenirea apariţiei unor noi crize de blefarită. De asemenea, specialistul va prescrie medicamente precum picăturile sau unguentele pentru ochi. Acestea pot ajuta la tratarea celor mai agresive focare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2738 secunde