Clinica "Brainaxy" are grijă de sănătatea voastră. Noi tratamente revoluţionare pentru pacienţi

2638
1
Clinica

Articole de la același autor

A început numărătoarea inversă până când Clinica de Neurologie „Brainaxy” îşi va deschide porţile. În sediul care va fi inaugurat începând cu data de 1 septembrie, la Constanța, pe strada Andrei Mureșanu nr. 8, medicii vă vor oferi atât consultaţii neurologice generale, cât şi pentru terapiile Neurofeedback şi stimulare magnetică transcraniană şi periferică, două proceduri inovatoare.

Fiecare dintre cele două proceduri are rolul ei în patologia neurologică, dar, în combinaţie, în funcţie de patologie, dă rezultate spectaculoase. De exemplu, stimularea magnetică transcraniană are rezultate remarcabile în depresie, anxietate și insomnie, boala Alzheimer și alte tipuri de demență, atacurile de panică, accidentele vasculare (AVC), durerea neuropată, boala obsesiv-compulsivă, boala Parkinson. Pe scurt, este o terapie cu rezultate remarcabile în multe afecțiuni neurologice, dar recomandată inclusiv pentru creșterea capacității intelectuale. Tratamentul folosește o intensitate a fluxului electric și induce modificări cerebrale pozitive de lungă durată.
 

În ceea ce privește procedurile de Neurofeedback, acestea sunt urmate după o ședință de evaluare inițială, coordonată de dr. Any Axelerad. Nu știți care sunt beneficiile Neurofeedback-ului? În primul rând, există beneficii generale ale acestei terapii. Cu ajutorul lor se îmbunătățesc considerabil performanțele intelectuale, calitatea somnului și starea de spirit. Foarte important de reținut este că pot apela la aceste tratamente persoanele care au suferit un accident vascular cerebral, depresie și anxietate, paraplegie, boala Parkinson, ADHD/ ADD, migrene, nevralgie de trigemen, traumatism cerebral, tulburări de învățare și de concentrare, atacuri de panică etc. Practic, această terapie revoluționară antrenează pacienții să potențeze anumite unde cerebrale, în timp ce le inhibă pe altele.



Consultaţii şi cu bilet de trimitere de la medicul de familie


În comparație cu medicația clasică, Neurofeedback creează pe termen lung schimbări în comportament, pentru că se bazează pe modificarea creierului direct prin neuroplasticitate și învățare. Practic, tratează problema de bază și nu maschează simptomele. „Procedurile de stimulare se asociază cu Neurofeedback-ul, în special pe componenta depresivă asociată bolii Parkinson. Deci, sunt asigurate şi simptomele motorii şi cele non-motorii, adică depresia, stările de anxietate care influenţează foarte mult activitatea de zi cu zi a pacientului parkinsonian. Sunt proceduri care se interconectează, iar rezultatele sunt extraordinare. La bolnavii cu demenţă, menţionez că, în formele avansate, stimularea magnetică transcraniană are eficacitate minimă, în schimb, în formele uşoare, eficacitatea este maximă, tot aşa, în asociere cu Neurofeedback-ul. În afară de aceste două proceduri noi în judeţul Constanţa, intrăm pe injectarea de toxină botulinică, asociată cu kinetoterapie şi masaj terapeutic, doar pentru afecţiunile neurologice. Un alt element de noutate se referă la injectarea de toxină, combinată cu un masaj puţin mai special, un masaj care implică doar grupele musculare afectate şi, în acelaşi moment, urmat de kinetoterapie pe grupe musculare cu oameni specializaţi pe patologie neurologică”, a declarat dr. Any Axelerad, pentru „Cuget Liber”. Priceperea medicilor este completată de dotările clinicii. Astfel, pe lângă analizorul pentru dozarea de hemoglobină glicozilată, pe lângă encefalografe de ultimă generaţie, Neurofeedback şi stimularea magnetică transcraniană, în interiorul clinicii există aparatură de kinetoterapie şi nu numai. Legat de personal, pe lângă neurologi, îşi desfăşoară activitatea şi psihologi, fiind o clinică de neuro-ştiinţe, deci adaptată pe combinaţia neurologie-psihologie. Unul dintre medicii specialişti neurologi care fac parrte din familia „Brainaxy” este şi dr. Marilena Merişanu, absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”, care a participat în ultimii ani la numeroase studii clinice din domeniul neurologiei. Consultațiile la dr. Merișanu se pot face și prin CAS, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, către neurologie. 



Comentează știrea

Sanatate si Bani
11 august 2022
Tratament in Retea Publica sau Privata

Foarte bine ca apar tot felul de clinici, cu tot felul de solutii mai mult sau mai putin miraculoase, etc. Nelamurirea mea e alta: de ce in reteaua publica nu s-ar putea la un pret mult mai avantajos pacientului si e musai in reteua privata ? Din cite stiu multi din reteaua privata activeaza si in cea publica, si chiar mai mult bazele de acolo le au. Adica dragii mei, in reteaua publica unii ti-ar zice ca nu se poate si e musai sa mergi la ei la cabinet ca doar acolo e calea miraculoasa. Ca o fi sau nu o fi, cel care incearca oricum va plati cel putin triplu decit in reteaua publica pt. acelasi lucru. Mai simplu, unii poate nu vor sa te trateze pe reteaua publica si doar isi fac clienti de acolo pt. tot felul de clinici private unde au si partea banului mult mai buna. Pai, astia sint doctori ? Nu zic de toti, unii. La fel nu vad nimica rau in a fi si alte optiuni, dar problema centrala ar fi aspectele mentionate mai sus. Parerea mea e ca ar fi buna o lege care sa interzica exercitarea profesiei de doctor si-si. Ai clinica privata, foarte bine lucrezi acolo si tratezi acolo pacientii. Cei din reteaua publica sa faca tot ce tine de ei sa ofere tot ce e mai bun pt. pacienti, inclusiv si tratamente inovatoare dar la preturi mult mai acceptabile pt. pacienti. Aveti in vedere si faptul ca fondurile din reteaua publica sint mult mai bune decit cele de la privati ! La banii respectivi, platiti de toti cetatenii, putem avea doelanta si la servicii publice adecvate. Atit reteaua publica cit si cea privata pot coexista intr-un mod armonios, dar trebuie bine precizate si conditiile. Altfel unii/multi pot ajunge si in ipostaza precizata. Inclusiv eu am avut parte de experiente similare, chiar din partea mai multor "doctori constanteni". Ce sa va zic, am optat mereu pt. alt doctor. A mers in final, dar si aici nu e grantat ca din prima incercare. Altfel, Multa Sanatate Tuturora !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5175 secunde