X

Boli ale dinţilor care apar din cauza igienei dentare deficitare

162
Boli ale dinţilor care apar din cauza igienei dentare deficitare - fonddintii-1670168903.jpg

Articole de la același autor

Toți medicii consultă în cabinetele lor persoane care au probleme cu gingiile. De cele mai multe ori, ele apar din cauza expunerii constante la bacterii, acest țesut moale putând fi afectat de diferite suferințe inflamatorii și infecțioase. Pioreea este una dintre cele mai relevante boli gingivale, mai ales din cauza complicațiilor pe care le presupune.

Dacă ați primit acest diagnostic, înseamnă că vă confruntați cu o complicație a bolii parodontale cronice, cunoscută și sub numele de parodontoză. Potrivit dr. Andreea Novac, afecțiunea apare atunci când oasele și ligamentele care susțin dinții se infectează din cauza proliferării bacteriilor. Boala afectează, de obicei, o bună parte dintre adulții cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, dar incidența sa crește după 65 de ani.
 

Pioreea este o boală parodontală cauzată de acumularea plăcii dentare, derivată din igiena dentară deficitară, care se manifestă prin inflamarea și sângerarea gingiilor și afectează și țesuturile de susținere a dintelui, producând retracția gingivală și apariția spațiilor interdentare.
 

„Pioreea se caracterizează prin infecția severă a ligamentelor sau a țesuturilor din apropierea dintelui și este considerată extrem de periculoasă, pentru că nu provoacă simptome până când nu generează complicații grave pentru sănătatea orală. Cauza principală a pioreei este proliferarea excesivă a bacteriilor în țesutul bucal. Acest lucru este asociat cu igiena orală deficitară, utilizarea greșită a periuței de dinți, expunerea constantă la stres și consumul de tutun. Chiar și factorii genetici și anomaliile anatomice afectează manifestarea bolii. În acelaşi timp, trebuie remarcat faptul că pioreea este consecința gingivitei care nu a fost tratată la timp. Din păcate, această inflamație a gingiilor, deși nedureroasă la început, este principala cauză a sângerării în timpul periajului”, a explicat medicul.
 

Alți factori legați de apariția parodontitei sunt următorii: aportul de medicamente care provoacă uscăciunea gurii sau modificări ale gingiilor. La acestea se adaugă deficitul de vitamina B și C, utilizarea de droguri recreative, cum ar fi fumatul de marijuana sau vapingul, dar şi alte modificări hormonale, cum ar fi cele care apar în timpul sarcinii sau menopauzei. De asemenea, alte boli cronice, cum ar fi diabetul și osteoporoza, pot contribui la apariţia pioreei. Unul dintre cele mai îngrijorătoare lucruri legate de pioree este, însă, absența simptomelor, în anumite cazuri. Deși majoritatea persoanelor afectate au avut o anumită manifestare, unii oameni nu prezintă niciun disconfort înainte de declanșarea unei complicații grave. În plus, unii confundă sângerarea cu rănile cauzate de periuța de dinți. Este recomandat să fiți atenți la anumite semne caracteristice ale acestei afecțiuni. Cele mai frecvente includ următoarele: sângerarea gingiilor, inflamația și înroșirea gingiilor, dificultate sau disconfort la mestecarea alimentelor, respirație urât mirositoare, apariția spațiilor interdentare, retragerea gingiilor etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : O nouă metodă de albire a dinților
Pagina a fost generata in 0.5422 secunde