Cancerul de col uterin, depistat printr-o nouă metodă

440
Cancerul de col uterin, depistat printr-o nouă metodă - testcancercol-1355241281.jpg
Specialiștii intenționează să utilizeze o nouă metodă de depistare a cancerului de col uterin, numită testul ADN HPV. Aceștia susțin că studiile realizate până în prezent arată că, deși testul de screening Papanicolau a scăzut în mod semnificativ incidența cancerului de col uterin în ultimii zeci de ani, el prezintă anumite limitări, datorită sensibilității scăzute și a subiectivității interpretării rezultatelor. Astfel, studiile arată că testul HPV poate depista leziunile apărute, omise de citologie, adică de testul Babeș - Papanicolau. 
Conform Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului, în România, anual peste 3.400 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar 2.000 mor din această cauză, România ocupând locul întâi în Europa în ceea ce privește incidența cancerului de col uterin. 
Infecția persistentă cu virusul Papilloma uman reprezintă principala cauză a cancerului de col uterin la femei, HPV fiind responsabil de mai mult de 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, din întreaga lume. Aproximativ 275.000 de femei încă mor anual în lume din cauza cancerului de col uterin, iar multe țări sunt în curs de implementare a unor programe pilot de înlocuire a citologiei Papanicolau cu testul ADN HPV ca screening primar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cinci teste care îți pot salva viața
Pagina a fost generata in 0.6273 secunde