Care sunt simptomele adenomului de prostată

274
Care sunt simptomele adenomului de prostată - adenomprostatajpg-1477664778.jpg

Articole de la același autor

Statisticile spun că un bărbat din trei suferă de adenom de prostată, peste vârsta de 70 de ani. Adenomul de prostată afectează calitatea vieții bolnavului, iar în timp poate produce complicații. Cel mai frecvent, adenomul de prostată apare la bărbații cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani. 


"Având în vedere că riscul de a face această afecțiune crește odată cu vârsta, este recomandat ca bărbații cu vârsta peste 50 de ani să facă testări regulate. Testările recomandate sunt: evaluarea anuală a aparatului urinar, în special a prostatei, determinarea antigenului specific prostatic, tușeul rectal și examenul ecografic. Dacă înainte de vârsta de 50 de ani apar simptome ca: senzație de urinare incompletă sau urinare dificilă, durere în timpul urinării și urinare nocturnă, este important să se contacteze un specialist în vederea examinării", explică dr. Viorel Tode, medic specialist urolog. 


Medicul vă poate indica o conduită terapeutică medicamentoasă, pentru a ame-liora simptomele. În cazul evoluției rapide, se impune tratamentul chirurgical.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Când este necesar controlul urologic
Marţi, 18 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce complicații dă prostata
Pagina a fost generata in 0.5372 secunde