Cauze ce duc la apariţia nodulilor de pe corzile vocale

359
Cauze ce duc la apariţia nodulilor de pe corzile vocale - corzivocalepng2-1675708259.jpg

Articole de la același autor

Medicii au denumit excrescenţele corzilor vocale noduli. Partea proastă este că, uneori, aceștia sunt confundați cu polipii. În realitate, nodulii sunt nişte formaţiuni non-canceroase care se află pe corzile vocale. Ei apar ca urmare a utilizării excesive a vocii într-o perioadă lungă de timp. Creșterea și dezvoltarea nodulilor pornesc de la simple inflamaţii, care se întăresc şi se transformă în formaţiuni dure. Recunoașterea simptomelor nodulului vocal este esențială pentru a-l detecta şi trata cât se poate de rapid.

Cauzele pentru care apar nodulii de pe corzile vocale sunt următoarele: ţipatul, dresul excesiv al vocii, tusea cronică, imitatul vocilor. Acestora li se adaugă vorbitul îndelungat, cântatul fals şi orice are legătură cu forţarea excesivă a corzilor vocale. Toate acestea duc la inflamații și, în final, la apariția de noduli ai corzilor vocale.

O persoană cu noduli pe corzile vocale poate experimenta tensiune în zona gâtului, care poate duce la apariția durerilor de cap sau a altor complicații. Totodată, este posibil să simțiţi că aveţi un obiect străin blocat în faringe. În acelaşi timp, tusea poate deveni dureroasă, mai ales în cazul în care este constantă, iar intervalul dintre pusee este foarte scurt. Atunci când corpul se forţează, oboseala este inevitabilă, iar în cazul vocii, simptomele apar atunci când atinge nivelul de extenuare fonetică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde