Ce afecțiune a urechii dă bătăi de cap adulților și copiilor

142
Ce afecțiune  a urechii dă bătăi  de cap adulților  și copiilor - ceafectiuneaurechii-1401290449.jpg

Articole de la același autor

Otita este una dintre cele mai frecvente afecțiuni apărute în copilărie, însa ea poate crea mari neplăceri și la persoanele adulte. În funcție de localizarea bolii, putem vorbi despre otita externă sau otita internă. 


"Fiind un organ extern, suprafața pavilionului urechii și conductul auditiv extern sunt expuse micilor traumatisme sau răni provocate de bețișoarele igienice de urechi care, folosite necorespunzător, creează o poartă de intrare pentru microorganisme ce cauzează infecții. Dintre bacteriile care provoacă boala, amintim stafilococul, bacilul piocianic și o serie de ciuperci, întâlnite mai ales la persoanele care poartă aparate auditive sau au resturi textile la nivelul urechii. 


Durerea este primul și cel mai supărător semn atunci când vorbim despre afecțiuni auriculare. Durerea poate avea durata de 2-3 zile și se poate însoți de senzații de mâncărime sau presiune la nivelul urechii.


Tratamentul constă în administrarea de analgezice și antiinflamatoare, dar și antibiotice, după caz", explică dr. Gher-ghina Rizea, medic primar medicină de familie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Ce afecțiuni provoacă pierderea auzului
Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Sănătate : De ce ajungem să ne pierdem auzul
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru otită
Pagina a fost generata in 0.6248 secunde