Concurs Ce fructe înlătură efectele negative ale alcoolului
Articole de la același autor
Psoriazisul - boala de care nu scapi niciodată
31 Octombrie 2011
Cum ne avertizează propriul corp că suntem bolnavi
28 Octombrie 2011
De ce ne doare capul toamna
26 Octombrie 2011
Cafeaua ne ferește de cancerul de piele
31 Octombrie 2011
Care sunt cele mai ciudate secrete de frumusețe
28 Octombrie 2011
Cei cinci dușmani alimentari ai celulitei
26 Octombrie 2011
Cercetătorii europeni au descoperit că pereții stomacului sunt protejați de efectele negative ale alcoolului, după un consum regulat de căpșuni. Autorii studiului speră că, astfel, vor putea realiza noi tratamente împotriva ulcerelor stomacale pe baza acestor fructe. Șoarecii de laborator care au ingerat extract de căpșuni zece zile la rând au fost mai puțin afectați de alcool decât ceilalți, după cum au remarcat cercetătorii.
Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona, a declarat că "efectele pozitive ale căpșunilor nu sunt legate numai de capacitățile lor antioxidante, ci și de faptul că ele activează sistemele de apărare ale antioxidanților și enzimelor din corp".
De asemenea, o dietă bogată în căpșuni previne maladiile gastrice asociate cu generarea radicalilor liberi și încetinește procesul de formare a ulcerelor stomacale. "În aceste cazuri, consumul de căpșuni ar putea contribui la încetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale", spune Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnică Marche din Italia, coordonatorul grupului de cercetători italieni, spanioli și sârbi care a realizat acest studiu. "Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi o cale de a reduce efectele negative ale consumului excesiv de alcool, ci pentru a găsi moleculele din membrana stomacală care protejează acest organ de efectele nocive ale unor agenți variați", a ținut să precizeze Maurizio Battino.
Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona, a declarat că "efectele pozitive ale căpșunilor nu sunt legate numai de capacitățile lor antioxidante, ci și de faptul că ele activează sistemele de apărare ale antioxidanților și enzimelor din corp".
De asemenea, o dietă bogată în căpșuni previne maladiile gastrice asociate cu generarea radicalilor liberi și încetinește procesul de formare a ulcerelor stomacale. "În aceste cazuri, consumul de căpșuni ar putea contribui la încetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale", spune Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnică Marche din Italia, coordonatorul grupului de cercetători italieni, spanioli și sârbi care a realizat acest studiu. "Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi o cale de a reduce efectele negative ale consumului excesiv de alcool, ci pentru a găsi moleculele din membrana stomacală care protejează acest organ de efectele nocive ale unor agenți variați", a ținut să precizeze Maurizio Battino.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 27 Octombrie 2011
Vineri, 21 Octombrie 2011
Joi, 25 August 2011
Miercuri, 13 Aprilie 2011
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011