Sportul regulat și alimentația echilibrată prelungesc speranța de viață

1022
Sportul regulat și alimentația echilibrată prelungesc speranța de viață - livehealthyuzb0wj-1314215910.jpg

Articole de la același autor

Un studiu american elaborat de Centers for Disease Control and Prevention (Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor) face recomandări în privința căilor de urmat pentru a câștiga câțiva ani de viață. Studiul, publicat recent în revista American Journal of Public Health, arată că persoanele de peste 17 ani care nu fumează, fac sport regulat, mănâncă echilibrat și beau alcool cu moderație (femeile, cel mult un pahar și bărbații, două pe zi) au un risc cu 63% mai mic să moară prematur față de semenii lor care trăiesc altfel.

La studiu, au participat aproape 17.000 de persoane. Chiar și alegerea uneia din etapele menționate asigură o oarecare protecție, însă cercetătorii precizează că cel mai bun mijloc de prelungire a speranței de viață este combinarea celor patru.

În cadrul studiului, s-a demonstrat că femeile care au adoptat cele patru bune obiceiuri au ieșit ceva mai bine decât bărbații, riscul lor de deces scăzând cu 63%, în timp ce al bărbaților s-a redus cu 62%.

Rezultatele prezentului studiu le confirmă pe cele ale unei cercetări similare, publicate recent în re-vista American Journal of Clinical Nutrition, care arăta că regimul mediteranean, alături de practi-carea regulată a mișcării fizice, o greutate rezonabilă și lipsa fumatului pot prelungi speranța de viață a unei femei cu 15 ani și a unui bărbat, cu 8 ani și jumătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum să avem un abdomen plat
Pagina a fost generata in 1.7489 secunde