Ce se va întâmpla cu Sanatoriul de la Eforie Sud. "Mă deranjează când aud că medicii de aici au fost dați afară"

1671
3

Articole de la același autor

Sanatoriul de oase din Eforie Sud, așa cum îl știu toți constănțenii și mulți pacienți din țară, a devenit istorie. Soarta i-a fost pecetluită atunci când a fost pasat de la Ministerul Sănătății la autoritățile locale. Inițial, în iunie 2013, Consiliul Județean Constanța l-a transformat în secție externă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Două luni mai târziu, managerul Spitalului Județean, Dănuț Căpățână, suspenda intervențiile chirurgicale, pentru ca după alte trei luni, președintele de atunci al CJC Constanța să desființeze secția de ortopedie a sanatoriului.


Recent, însă, noii șefi ai Consiliului Județean Constanța au decis că sanatoriul ar putea deveni un ambulatoriu pentru locuitorii din zona de sud a județului și au demarat lucrări de reabilitare parțială a spitalului. "Sanatoriul este acum o secție externă a Spitalului Județean. Tocmai de aceea renovăm acum ambulatoriul de specialitate, în cadrul unui program pe fonduri europene. Nu se va mai opera, dar vor fi primiți pacienți pentru diferite probleme sau, dacă se operează la Constanța, nu mai este nevoie să vină până aici pentru recuperare și poate să o facă și la Eforie", a declarat, pentru "Cuget Liber", vicepre-ședintele CJC, Cristinel Dragomir.


"Medicii au refuzat să opereze în Spitalul Județean!"
Potrivit acestuia, nu este exclus ca, la un moment dat, să fie renovat și restul sa-natoriului, astfel încât să se reia operațiile acolo. "Când vom mai avea și alte fonduri necesare, posibil să refacem și sălile de operație, postoperatorul… Mă deranjează când aud că medicii de aici au fost dați afară. Noi le-am oferit absolut tuturor medicilor posturi. Toți doctorii au fost bineveniți în Spitalul Județean, dar ei au refuzat. A fost exclusiv opțiunea lor. E în regulă și acum, îi vor primi", a mai spus Cristinel Dragomir.


Echipamente și dotări moderne
Lucrările de la sanatoriu au demarat în luna iulie și sunt realizate în cadrul proiectului "Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Eforie Sud". Se dorește astfel creșterea calității serviciilor medicale, modernizarea și eficientizarea serviciilor medicale în Ambulatoriul Eforie Sud. Vor fi realizate reparații la clădiri și instalații, cabinetele medicale și sălile de recuperare și tratament vor fi dotate cu aparatură și echipamente moderne, la standarde europene. 


Ambulatoriul va fi dotat cu mobilier nou și va fi instalat un sistem de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, precum și realizarea unui sistem de ape-lare/alertare a personalului de supra-veghere. Noul ambulatoriu ar trebui să fie gata la 31 decembrie 2015. În total, lucrările se ridică la peste 9,2 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean Constanța este de aproape 148.100 de lei.


Comentează știrea

DODO
28 august 2015
ghici ciuperca

raspunsul este usor : se vrea lichidarea lui pentru ca ,, cineva ,,sa puna miinile pe tot ce este acolo ( cladiri facute de armata germana cu subterane de te pierzi )pe suprafata enorma , pe malul marii etc. Ce vreti mai mult ?cit valoreaza totul pe piata imobiliara poate ne lumineaza cineva de specialitate sau autoarea articolului vine cu informatii complete.

Florin
28 august 2015
Activitate noua si usoara!

Stabileste-ti un suport financiar suplimentar,uita de sefii tai. Poti sa fii tu propriul tau sef,sa lucrezi cand vrei,cat vrei si cu cine vrei.Asta depinde doar de tine si cat de receptiv esti la una dintre cele mai inovatoare metode de a castiga bani de acasa din confortul tau,asezat in fata calculatorului.Vino si lucreaza in echipa noastra.Pentru alte detalii trimite "INFO" la adresa de email: [email protected]

Sindbad
28 august 2015
Nimic nu e gratis...

Ptr SOTRM Eforie Sud, Henri Coanda, Gradini de vara, blocuri si mall-uri pe spatii verzi, pret gigacalorie si mc apa, transport local,taxe liniste, fraternizarea cu tiganii si cu hotii la cravata, retrocedari abuzive...Nu va vom uita niciodata!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.0987 secunde