Ceaiul de gutui este extraordinar pentru organism

8060
Ceaiul de gutui este extraordinar pentru organism - ceaiul-de-gutui-1699535213.png

Articole de la același autor

Sub formă de infuzie, decoct, macerat, emulsie sau lichior medicinal, gutuile au grijă de sănătatea digestivă, de problemele respiratorii, dar şi de arsuri sau eczeme. Desigur, nici frunzele de gutui nu sunt de neglijat, întrucât ele conțin acizi organici importanți. În frunze se mai găsesc numeroşi alţi compuşi fitochimici cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie dovedită. Unele studii au arătat că gutuile au substanțe importante antivirale, care au rol important în cazurile de hepatită.

Sucul de gutui, dar și gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat și pancreas. Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul că și frunzele au proprietăți deosebite. Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni. De pildă, suferinzii de hipertensiune ar trebui să facă macerat din frunze de gutui, acesta reglând tensiunea arterială.

Ceaiul din frunze de gutui se folosește în tratarea insuficienței cardiace și a bolilor de ficat, iar pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, atât ceaiul, cât și fructele proaspete le sunt benefice. Datorită numeroaselor vitamine conținute, infuzia este recomandată pentru stările de nervozitate, depresie, agitație, insomnie. În plus, frunzele au efecte sedative, iar substanțele prezente în frunze și fruct sunt antidepresive. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Ferește-te de boli cu suc de gutui
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm gutui
Pagina a fost generata in 0.4154 secunde