Cele 10 porunci ale neurochirurgului Vlad Ciurea pentru a-ţi proteja creierul

1079
1
Cele 10 porunci ale neurochirurgului Vlad Ciurea pentru a-ţi proteja creierul - 506b64961bcfeca2e6b76be8a389a9f7-1645275374.jpg

Articole de la același autor

Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a dezvăluit pentru ziaruldeiaşi.ro cele 10 porunci pentru un creier sănătos.

1. Cine se trezește de dimineață sănătos ajunge – e bine să ne trezim cât mai dimineață

Dacă ne ridicăm la ora 9 sau 10 din pat, ne vom simți obosiți. În schimb, dacă procedăm ca bunicii noștri, e mult mai bine. Este recomandat să ne băgăm la somn odată cu găinile, și să ne trezim odată cu cântatul cocoșului.

2. Aerul curat, sănătate pentru creier

Primul lucru care trebuie făcut dimineața este să aerisim încăperea unde am dormit și să ieșim pentru măcar 5 minute la aer curat. Creierul trebuie oxigenat cât mai bine. De evitat să mâncăm imediat cum ne-am trezit. Organismul nu reacționează foarte bine.

3. Te miști, deci exiști

După ce se închid ferestrele și după ce ne asigurăm că este încăperea aerisită, trebuie făcută puțină mișcare, pentru că stimulează circulația sângelui și a inimii. Exact cum ar spune japonezii: „Mă mișc, deci exist!“

4. Ziua bună se cunoaște după dușul de dimineață

Ai făcut mișcare? Urmează dușul de dimineață. Te revigorează și simți că prinzi și mai multă putere. Toaleta și dușul sunt resimțite ca fiind două acțiuni prin care eliminăm elementele toxice din noi.

5. Micul dejun trebuie luat în liniște

După duș și toaletă se recomandă micul dejun. În liniște. Fără să răspundem la telefoane, fără să ne uităm la televizor și fără să fim agitați.

6. Sănătatea din ceașcă

La fel cu micul dejun, cafeaua sau ceaiul de dimineață se bea în liniște. Este momentul în care îți aduni gândurile și îți faci planuri pentru ziua care tocmai începe.

7. Zâmbet pentru o sănătate mai bună

Recomand tuturor să zâmbească ori de câte ori au ocazia. Zâmbetul și râsul sunt de mare ajutor pentru psihic și pun în mișcare mușchii feței. Astfel, îți descrețești fruntea și nu te mai gândești la grijile cotidiene.

8. Alimentele ușoare, ideale pentru masa de prânz

La prânz este bine să servim o masă ușoară, nu copioasă. În caz contrar, vei simți că nu mai ai energie și că trebuie neapărat să dormi măcar o oră.

9. Masa de seară, cât mai ușoară

Masa de seară, adică cina, trebuie să fie și mai ușoară decât cea de prânz. Așadar, evită produsele procesate, carnea, grăsimea. Soliciți și mai mult inima, pancreasul și tubul digestiv.O salată este numai bună. În funcție de hipertensiunea arterială, recomand un pahar de vin roșu seara. Cel mai bun vasodilatator cerebral și antioxidant.

10. Somnul dulce mult aduce!

Cel mai bine este să te bagi în pat la 22:00. Conform unor studii amănunțite, cel mai bun și odihnitor somn este între ora 10 și 11 noaptea. Trebuie să încercăm să adormim fără televizor sau fără telefon. Respectând aceste două reguli, faci o curățare a creierului. Se spune că partea superioară a creierului doarme, organismul se odihnește, iar a doua zi avem puterea de o lua de la capăt. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții, spune prof. Alexandru Vlad Ciurea pe pagina sa de socializare.

Comentează știrea

Riomondvus
5 aprilie 2022
Riomondvus

Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown. The energy massage inSoho it today skill give away bliss. The Soapy massage - on the influence on clients is meant practically unlimited available opportunities actions on bodily, and consequently, and psychoemotional state of health friends. Dear gentlemen! Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation. In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength. Популярные платформы для создания блога ТОП бесплатных

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1057 secunde