Cine are acces la dosarul de sănătate al unui pacient

167
Cine are acces la dosarul de sănătate al unui pacient - cineareacces-1443362776.jpg

Articole de la același autor

Medicii care dețin certificate calificate înregistrate la casa de sănătate de care aparțin pot vizualiza dosarul de sănătate al unui pacient fie folosind propriile softuri medicale certificate și conectate la DES, fie folosind chiar Portalul DES.

Medicul poate vedea secțiunea "Sumar pentru urgență" fără a fi necesar acordul pacientului, dacă acesta se află într-o situație de urgență medicală.

Orice altă secțiune din dosar poate fi văzută cu acordul pacientului exprimat pe loc cu ajutorul cardului de sănătate sau cu ajutorul matricei de securitate. Pacienții pot acorda drept de acces unui medic pe baza codului de parafă și apoi îl pot retrage, dezactivând accesul aces-tuia la propriul dosar.

"Accesarea dosarului electronic de sănătate poate fi realizată de către medicul de familie fără a fi necesară prezența pacientului sau a reprezentantului legal. La dosarul pacientului cronic poate avea acces și medicul specialist în a cărui evidență este înscris bolnavul, chiar dacă acesta nu este prezent.

Totodată, dosarul poate fi accesat de orice medic din spital, pe parcursul internării pacientului, cu sau fără acordul pacientului. Matricea de securitate poate fi generată de orice medic, din portalul DES, la solicitarea pacientului. Pacientul îi va prezenta medicului un document de identitate, iar după tipărirea matricei, pacientul va semna de primire partea de sus a documentului, exemplar care rămâne la medic", a explicat Aurelia Rădoi, purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6183 secunde