Calvarul cardurilor de sănătate: drumuri, cozi și nervi întinși la maxim

184
Calvarul cardurilor de sănătate: drumuri, cozi și nervi întinși la maxim - calvarulcardurilordesanatatemedi-1442339546.jpg

Articole de la același autor

Cozi și nervi întinși la maxim pentru constănțenii asigurați care nu au intrat încă în posesia cardurilor de sănătate. Având în vedere că, de la 1 septembrie, cardul național de sănătate a devenit unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, asigurații care nu au intrat în posesia cardurilor trebuie să mai facă un drum până la CJAS. În lipsa acestui document, serviciile medicale nu pot fi decontate, iar pacientul va trebui să achite contravaloarea.

Asigurații care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziție de CJAS Constanța la adresa http://www.casan.ro/casct/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa casei de asigurări de sănătate pentru verificare și, după caz, eliberarea cardului de sănătate.

"Dacă apar în sistem cu card emis, însă nu au intrat în posesia acestuia, asigurații trebuie să se adreseze instituției pentru a afla dacă instrumentul electronic se află la sediul CJAS.

Reamintim că CN Poșta Română SA a returnat Casei de Asigurări de Sănătate Constanța 44.324 carduri, din care 14.999 au fost predate medicilor de familie, iar 13.501, asiguraților. În acest moment, mai sunt la sediul instituției 15.824 de carduri naționale de sănătate", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța.

v v v

Asigurații care nu au primit cardul național prin serviciile poștale, prin medicii de familie și nici nu îl găsesc la sediul instituției pot depune adrese de sesizare a acestor aspecte, pentru a se face verificări la Poșta Română. Sesizările, însoțite de o copie a actului de identitate, se depun la etajul 1, camera 11.

Procesul de eliberare a cardurilor aflate la sediul CJAS Constanța este continuu. Eliberarea acestora poate fi solicitată de luni până joi, între orele 8.00-16.30, și vineri, între orele 8.00-14.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6091 secunde